Nationale Ziekendag 2018

Nationale Ziekendag in Heythuysen

De Zonnebloem Afdeling Heythuysen

Iedere 2e zondag van september wordt er in Nederland  aandacht geschonken aan de zieken en  aan de mensen met een beperking in de directe leefomgeving.

In Heythuysen vindt de viering van Nationale Ziekendag door de Zonnebloem Afdeling Heythuysen een week later plaats i.v.m. de plaatselijke kermis.

Op maandag 17 september is het dan zover. In café-zaal De Tump staat een heerlijke lunch klaar voor alle deelnemers van de Zonnebloem .  Ook dit jaar kan de afdeling deze lunch die muzikaal opgeluisterd wordt door de Beek en Bosband gratis aanbieden aan de deelnemers vanwege het mooie sponsorbedrag  dat de Zonnebloem afdeling Heythuysen door de Rabo Clubkascampagne heeft mogen ontvangen .

Al vroeg komen de eerste gasten met scootmobiel of rollator aan bij Eetcafé De Tump. Gelukkig is het prachtig weer en is een wandeling of ritje door het dorp  goed voor de eetlust. De mensen die erg slecht ter been zijn worden  opgehaald door vrijwilligers.

Als iedereen binnen is,  we zijn met ruim 70 personen, gaat de middag van start. We genieten van heerlijke gerechten en van de vrolijke muziek van de Beek en Bosband. Er klinken bekende liedjes die meegezongen worden.  Op andere melodieën wordt ‘gesjoenkeld’, gedanst of meegeklapt.

Heel wat verhalen worden uitgewisseld en we zien vrolijke en lachende mensen.

Aan het einde van de middag ontvangen de gasten bij hun vertrek nog een leuk presentje als aandenken aan deze activiteit.

“Bedankt voor deze fijne, gezellige middag, ik heb genoten en gelachen,” is een opmerking die de vrijwilligers veel horen en daar doen we het toch voor!

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk