Koninklijke Onderscheiding voor Els de Kroon

Tijdens jubileumviering t.g.v. 55 jaar Zonnebloem in Heythuysen

Heythuysen - Op zaterdag 9 november 2019 reikte burgemeester Désirée Schmalschläger van de gemeente Leudal een Koninklijke Onderscheiding uit aan Els de Kroon-van der Grind (67). De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 55-jarig jubileum van De Zonnebloem, afdeling Heythuysen. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Els de Kroon was in haar werkzaam leven gezinshulp bij een thuiszorgorganisatie in Houten.
Ze is 25 jaar vrijwilliger bij en voorzitter (2009-heden) van de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Heythuysen. Deze afdeling van De Zonnebloem bestaat dit jaar 55 jaar en De Zonnebloem landelijk bestaat 70 jaar.

Binnen deze organisatie verricht zij bezoekwerk, helpt gasten bij de boodschappen en ondersteunt hen bij dokters- of ziekenhuisbezoek. Als voorzitter houdt zij zich bezig met de externe contacten en belangenbehartiging. Ook is zij het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en organiseert zij de lotenverkoop van De Zonnebloem.

Daarnaast ontplooide/ontplooit zij de volgende activiteiten:

Vanaf 1990-heden is zij vrijwilliger bij de Atletiek Vereniging Heythuysen, thans Atletiek Leudal. Zij  ondersteunt jaarlijkse evenementen zoals o.a. de rolstoeltocht, en de avondvierdaagse, Daarnaast is zij vanaf 1996 tot heden vrijwilliger bij Zorgcentrum Beek en Bos. Hier ondersteunt zij o.a. activiteiten zoals het kienen. Ook is ze vanaf 2011 vrijwilliger bij en vicevoorzitter van de Bridgeclub Leudalkwartier. Zij is initiatiefnemer, medeoprichter en voorzitter van de commissie “Lief en Leed”.

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk