Filmmiddag in de bibliotheek Hilversum

Zonnebloem afdeling

De bibliotheek, een ongebruikelijk filmtheater. Toch kan het! Ook Zonnebloem gasten uit buur gemeenten ’s Graveland/Kortenhoef /Ankeveen werden verwelkomd. Er volgde een middag vol filmplezier!

De bibliotheek aan de ’s Gravelandse weg in Hilversum beschikt over een filmzaal met comfortabele stoelen voor 70 personen. Als in een echte bioscoop is er ook een foyer. Hier werden de deelnemers onthaald op een drankje en een hapje.
Kortom:   een uitstekende locatie om de film te zien waarin Aart Staartjes de hoofdrol vervult.

Het verhaal: Marius Koolman (gespeeld door Aart Staartjes) wordt door zijn zoon naar zorgcentrum Voorstaete gebracht omdat hij lichte vormen van dementie begint te vertonen. Daar voelt hij zich heel kinderlijk en betuttelend behandeld. Hij krijgt standjes als 'ie schreeuwt, moet op gezette tijden naar bed en kan niet zomaar gaan wandelen of gaan vissen. Als hij de regels overtreedt, volgt huisarrest. Ook andere bewoners zijn ontevreden, omdat niet tegemoet wordt gekomen aan hun wensen zoals lekker en meer eten en de mogelijkheid om te zwemmen. Koolman hitst hen op en ze bezetten een verdieping van het zorgcentrum. Ze eisen dat hun wensen ingewilligd worden.

De film nogmaals zien?  Klik op onderstaande link:

Ingrid Biemans

0622623069
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen