Klederdracht- en visserijmuseum te Spakenburg

Zonnebloem afdeling

Op een zonnige middag - 18 april 2017 - begaven we ons met 17 gasten en 8 vrijwilligers naar het Klederdracht- en Visserijmuseum in Spakenburg.

Dit kleine museum bleek alleszins de moeite van het bezoeken waard.

Al ruim vijftig jaar wordt er met hart en ziel gewerkt aan een tentoonstelling van prachtige items rondom de Spakenburgse klederdracht en visserij. Tiptop staat de collectie erbij. Aan elke pop is tot in de kleinste details aandacht besteed en miniatuurbotters en talloze visserijattributen tonen het vissersverleden.

Rond 14:00 uur werden we in een speciaal voor de Zonnebloem gereserveerd zaaltje gastvrij onthaald op koffie/thee en gesorteerd gebak. Nadat iedereen gearriveerd was en een consumptie had gebruikt, kregen we een interessante rondleiding door het museum. Omdat dit voor sommigen ook wel vermoeiend was, konden deze gasten ook plaats nemen in een aparte ruimte waar een informatieve video afgespeeld werd. Ook konden onze gasten hun slag slaan in een gezellig ingericht winkeltje. Vermeldenswaard is dat de opbrengsten naar de verschillende goede doelen gaan.

Om circa half vier werd nog een glaasje fris, wijn of een advocaatje met slagroom geserveerd, waarna iedereen moe maar voldaan weer naar huis terugkeerde.

 

Ingrid Biemans

0622623069
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen