Zandsculpturen in Garderen

dsc00616jpg

Op donderdag 19 april begaven we ons met 20 gasten en 9 vrijwilligers naar Garderen om prachtige zandsculpturen in De Beeldentuin te gaan bewonderen.

Het was een relatief fraaie, warme dag voor de tijd van het jaar en de Beeldentuin, welke zojuist voor het publiek opengesteld was, lag er prachtig verzorgd bij. De gezellige ruimte “De Boot” was voor ons gereserveerd en zorgde meteen voor veel sfeer bij een kopje koffie of thee en een gebakje. Tegen de klok van drie begonnen onze gasten, vergezeld en geholpen door onze vrijwilligers, aan een uitgebreide rondleiding zowel binnen als buiten. Kunstenaars die van heinde en ver naar Garderen waren gekomen, hadden in ruim 3,5 maand bekende schilderijen, prenten en tekeningen van Hollandse Meesters vertaald naar de meest indrukwekkende zandcreaties. Stuk voor stuk zorgden alle zandbeelden ervoor, dat de schilderijen én het doen en laten van bekende kunstschilders zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Jan Steen en Frans Hals op ’t Veluws Zandsculpturenfestijn tot leven kwamen.

Rond vier uur keerde iedereen weer terug naar “De Boot” voor een afsluitend koel drankje of ijsje en werden ervaringen uitgewisseld. En tegen halfvijf was het weer tijd om moe maar voldaan huiswaarts te keren.

Ingrid Biemans

0622623069
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen