Streekmuseum Vredegoed

dsc00876jpg

Op 13 februari 2019 begaven we ons naar het streekmuseum Vredegoed in Tienhoven om voorwerpen van rond 1900 uit de dorpen Tienhoven, Oud Maarsseveen en omgeving te bezichtigen.

Met 22 gasten en 9 vrijwilligers gingen we voor het eerst naar dit charmante streekmuseum  gelegen aan de Heuvellaan in Tienhoven (gemeente Oud Maarsseveen).

Na een hartelijke ontvangst vond iedereen een plekje in de gezellige knusse tearoom, waar koffie, thee en heerlijk gesorteerd gebak aangeboden werd.

Omdat de groep te groot was om in zijn geheel aan de rondleiding door het kleine museum deel te kunnen nemen, werd ervoor gekozen deze in tweeën te splitsen.

Een deel van het gezelschap begaf zich naar de museumruimte, waar gedurende ruim een half uur een bijzonder interessante toelichting gegeven werd op de zeer uiteenlopende voorwerpen, welke rond 1900 in gebruik waren.

En de overige gasten kregen in afwachting van hun museumtour alvast een frisdrankje aangeboden.

Uit de enthousiaste reacties viel wel op te maken, dat diverse gasten op leeftijd de nodige gebruiksvoorwerpen uit jun jeugd herkenden.

Nadat de groepen elkaar hadden afgelost, kwam er rond 16.00 uur een einde aan een bijzonder geslaagd uitstapje.

 

Ingrid Biemans

0622623069
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen