Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnetrein Schoorl

Uitstapje Zonnetrein Schoorl 22 juni 2023

 

Vrijwel stipt op tijd om 10:30u, vertrekt de volle bus met 56 gasten en 2 vrijwilligers, uitgezwaaid door een groot aantal vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat de gasten op tijd bij de opstapplaats van bus waren. Voelt toch altijd weer een beetje als het schoolreisje van heel lang geleden.

Achter de bus aan rijdt nog een auto met extra vrijwilligers die straks, bij aankomst in Schoorl kunnen helpen met uitstappen en alle andere hand- en spandiensten die bij een dergelijk dagje uit zich zo voordoen. We zijn op weg naar Schoorl, waar we met 2 Zonnetreinen een mooie rit door de Schoorlse duinen gaan maken. 

Na aankomst eerst een kopje koffie en een uitstekend verzorgde lunch bij restaurant Duingroet en we laten ons het lekkere kopje soep, de kroket en de broodmaaltijd goed smaken.

De twee treintjes rijden vervolgens, keurig op tijd voor en als iedereen zijn of haar plekje heeft gevonden, gaan we hobbelend van start. Het weer is ons goed gezind op deze dag. Niet te warm en tijdens de rit waait er een heerlijk verkoelend briesje naar binnen. Het duingebied is schitterend en we passeren zelfs nog een kudde grazende Wagyu runderen, blijkbaar best wel een ‘toevalstreffer’ volgens onze chauffeur/gids. Ze zien er indrukwekkend uit, maar grazen rustig door, zonder zich iets van ons aan te trekken.

Het treintje stopt regelmatig, waarbij de chauffeur uit zijn locomotief klimt, voor onze twee coupes komt staan om ons te voorzien van interessante en boeiende informatie over het gebied. Hij geeft uitleg over de verschillende dennensoorten, laat ons plantjes en andere zaken zien en steekt zonder vrees zijn hand in een gigantische mierenhoop om ons de beestjes van dichtbij te tonen. Hierbij heeft hij ook weer een boeiend verhaal over mieren-koninginnen die wel tot zo’n 15 jaar onder de grond leven en zich uitsluitend bezig houden met de voortplanting. Wat een bestaan! Wanneer hij de beestjes weer verwijderd heeft, mogen we even aan zijn hand ruiken. Bah!! Mierenzuur!

 

Na de ongeveer anderhalf uur durende rit door de duinen keren we weer terug naar het restaurant, waar we ter afsluiting nog even nagenieten met een drankje. Dan de bus weer in en na een gelukkig file-loze rit terug naar Hoofddorp worden we weer verwelkomd door onze vrijwilligers. Tja, onder de banken duiken, zoals vroeger bij het schoolreisje, lukt al lang niet meer!!

Ineke Vet

 

Tonny Schoenmakers

023-7436730
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken