Rondvaart Amsterdam 2015

Zonnebloem afdeling

Op 30 juni 2015 heeft onze afdeling een prachtige rondvaart in Amsterdam georganiseerd.

Het was warm die dinsdag, er werden liters water gedronken, maar het was ook een gezellig uitje.

Zoals gebruikelijk vertrokken we vanaf het Kerkplein in Hoogland met 44 gasten en 4 vrijwilligers. Het ging niet zonder slag of stoot want volgens de chauffeur was er één passagier te veel. We gingen passen en meten en de heer Van Lottum en mevrouw Van Harten terug plaatsen in hun rolstoel. Toen bleek dat de chauffeur zich vergist had en onze berekening toch klopte.

Goed, op weg naar Amsterdam. Omdat we over voldoende tijd beschikten reed de chauffeur in het begin een toeristische route door onder andere Soest, Soesterberg, Bussum en daarna naar de A1.

De boot lag  al op ons te wachten toen wij op de Prins Hendrikkade in Amsterdam aankwamen. Nadat iedereen aan boord was kon de tocht beginnen en ene Herman kon zijn rol als gids aanvangen terwijl hij soms ook wat grapjes maakt. (Wie is een bundeltje geld kwijt? Ik heb hier het elastiekje). Wij genoten van de koffie of thee.

Wat is Amsterdam vanaf het water toch een mooie stad met zijn eeuwenoude panden en gevels.

Onderweg kregen we een smakelijke lunch en werden we getrakteerd op snoepjes en een lekker fris sapje.

Eerder dan verwacht waren we weer terug op de Prins Hendrikkade. Gevolg hiervan was dat de chauffeur met zijn bus er nog niet was. Een telefoontje naar het kantoor van Vlastuin loste dat “probleem” snel op.

Na een groepsfoto te hebben gemaakt keerden we huiswaarts en weer in de bus werden de gasten verrast met een flesje water en een zakje zoutjes.

We kunnen van een geslaagde dag spreken.

Het activiteitenteam bestond uit Henny Kamps, Ria van der Maale en Ton Brandenburg met Els Halverhout als verpleegkundige en John van der Maale die het administratieve werk voor zijn rekening nam.

Dit verslag is gemaakt door het activiteitenteam.

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken