Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Prachtige Zonnebloem-ballonvaart in 2016

Zonnebloem afdeling

Op maandag 15 augustus 2016

Op maandagavond 15 augustus 2016 ging de lang gekoesterde wens van 2  van onze Zonnebloem gasten in vervulling! N.a.v. een leuk artikel  over een ballonvaart in de Zonnebloem-gids, zo’n anderhalf jaar geleden, is die interesse ontstaan. De firma Ad Ballon biedt unieke vaarten aan met een speciaal ontworpen luchtballon i.s.m. de Zonnebloem. Dit is een ballonvaart waarvoor de Zonnebloem-gast betaalt en  dan zijn of haar vrijwilliger gratis mee mag.(dit deel wordt betaald door de landelijke  Zonnebloem).

Na 2x verschoven data, eenmaal door ziekte en eenmaal door te harde wind, waren maandag 15 augustus de weersomstandigheden echt perfect: zonnig, warm en gunstige wind! De ballon ging in Veendaal de lucht in, waar wij ruim op tijd met de auto aan kwamen. 

Als je zo bij de voorbereidingen bent, is pas goed te zien hoe ontzettend groot de ballon is!

Eerst wordt koude lucht in de ballon geblazen, die daarna verwarmd wordt met grote gasbranders. De vrijwilligsters mochten als eerste in de mand klimmen. De gasten (heren) werden één voor één behendig in hun speciale stoelen gemanoeuvreerd door de sterke bemanning. Daarvoor zit er een ’deur’ in de mand, speciale hoog-laag beweegbare stoelen met hoge leuning en veiligheidsriemen voor onze fysiek beperkte gasten.

Zonder dat we het echt in de gaten hebben zweven we al. Zitten zo op 1000 meter hoogte met een onvoorstelbaar, helder, wonderschoon uitzicht over de bossen, weilanden, meanderende beekjes en zelfs de randmeren zijn zichtbaar! Geluiden als roepende en zwaaiende mensen op de grond en blaffende honden zijn goed hoorbaar. Wij zwaaien enthousiast terug.

Terwijl wij wat meekeken op de landkaart vertelde de piloot waar we waren en waar zij zullen gaan landen. Zelfs een moment geheel stil gehangen in een dikke witte wolk, totaal geen vergezicht mogelijk. Dat was een extra aparte ervaring. Na een uur zakte de ballon, scheerde over boomtoppen en lande rustig in een weiland in Woudenberg

De bemanning en hun crew hadden weer een zware taak. Nu visa versa te werk: nu de ballon leeg duwen en stukje bij beetje opvouwen  en daarna in een grote opbergzak stoppen. Onze toeschouwers hielpen een handje mee.   

Afgesloten werd met een traditionele champagnedoop: we worden in de ‘adelstand’ verheven en zijn even baron of barones van Veendenaal tot Woudenberg.

In het begin van de avond kregen wij een leuke witte cap met Zonnebloem logo aangereikt. Aan het einde ontvingen wij als blijvende herinnering een persoonlijk ballonvaart-certificaat.

Onze familieleden, vrienden en wijzelf hebben veel foto’s en filmpjes geschoten. Ook deze zullen zeker bijdragen aan een blijvende herinnering aan deze mooie ballonvaart!

We zijn allemaal heel enthousiast over deze ballonvaart en zullen dit ook zeker zo overbrengen aan anderen!

De Zonnebloem danken wij voor deze bijzondere activiteit want ER KAN ZOVEEL MEER DAN JE DENKT!

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken