Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Indrukwekkende aardbeientuin in Oene

Zonnebloem afdeling

Donderdag 8 juni 2017

Donderdagmiddag 8 juni was het zo ver om onze uitstap met de bus naar de aardbeientuin in Oene te maken. De bus van Besseling arriveerde zoals afgesproken om 12.30 uur bij de Martinuskerk in Hoogland. De zon scheen, iedereen was goed gehumeurd en vrolijk. Nadat de 25 gasten en 4 vrijwilligers ingestapt waren en diverse rollators opgeborgen waren onder in de bus kon onze reis beginnen. Wij hadden een buschauffeuse genaamd Wilma. Zij heette iedereen welkom en vertelde dat wij de toeristische route zouden nemen. Dat hield in dat wij binnendoor reden. Dit was via Hoevelaken, Terschuur, Apeldoorn en diverse dorpen, die voor mij en sommige gasten onbekend waren. Het was een route waar wij genoten van de natuur. Wilma vertelde het een en ander over de natuur in deze streek en wetenswaardigheden zoals de Echoput, de Julianatoren, de Apenheul en Paleis het Loo.

Om 14.00 uur kwamen wij bij de aardbeientuin in Oene aan. Hier werden wij verwelkomd met een heerlijke kop koffie/thee, plakje cake met uiteraard verse aardbeien met slagroom. Dit was smullen. Eigenaar Gerrit Bronsink begroette ons hartelijk. Hij vertelde dat het bedrijf dit jaar 45 jaar bestond en hij als 12 jarige jongen begonnen was. Onder het genot van een tweede kop koffie vertelde hij ons alles over de aardbeiplant tot aan de oogst toe. Het was heel interessant om te horen hoe alles in het werk gesteld werd om goede en kwalitatieve aardbeien te kunnen oogsten ieder jaar van mei tot en met oktober. Aansluitend kregen wij een rondleiding met uitleg hoe het werkt op het terrein en konden we met eigen ogen zien hoe alles er voor stond. Voor sommige gasten was het niet allemaal nieuw, omdat zij zelf van een boerderij afkomstig waren en zelf aardbeien in hun tuin hadden.

Er was ook een winkeltje met aanbiedingen van aardbeien, aardbeienjam, zelfs aardbeienwijn en nog veel meer artikelen, teveel om op te noemen. Wij gaven onze ogen goed de kost. Natuurlijk werd er het een en ander gekocht, vooral verse aardbeien. Na nog even nagenoten te hebben van een ijsje met slagroom was het tijd voor de terugweg. Onze gasten en wij hebben een fijne dag gehad en kwamen om 17.30 uur heel tevreden weer bij de Martinuskerk in Hoogland aan. Dit bezoek aan de aardbeientuin is dus aan te bevelen om er naar toe te gaan en voor herhaling vatbaar. De zon was de hele dag onze begeleider wat de dag een extra tintje gaf.      

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken