Prachtige vaartocht 2018

boot-01jpg

op de Loosdrechtse Plassen en de Vecht met boot en Groen-Grijs bus.

Eindelijk is het dan zover. Donderdag 24 mei een dag uit met de Zonnebloem-gasten. Toen ik even half negen (8.30 uur) bij de Martinus Kerk in Hoogland, de verzamelplaats, kwam waren er al een paar gasten en vrijwilligers. Zoveel zin hadden we erin. We moesten pas om 9:00 uur aanwezig zijn.

De bus was mooi op tijd. Instappen, namen controleren en wegwezen.

We begonnen onze reis door Hoogland-West, bekend terrein voor de meesten van ons.

Aangekomen in Loosdrecht gingen we de boot ‘De Bommerlervaart’ op. Zowel boven als beneden konden we zitten, binnen en buiten.

Het weer was ons goed gezind. Op een gegeven moment zaten er meer gasten buiten dan binnen. Wel vielen er af en toe wat regendruppels en ja, je wilt het geloven of niet, maar ook de ouderen onder ons waren bang dat hun haar niet meer goed zou zitten van de regen. Dus hup naar binnen, maar voordat iedereen binnen was, was het weer droog, dus weer naar buiten. Tot 3x toe. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Het was een prachtige bootreis over de Loosdrechtse Plassen en de Vecht.

We kregen op de boot koffie/thee met een saucijzenbroodje en broodjes met ham of kaas. Er was voldoende voor iedereen.

Na de bootreis weer in de bus en naar huis via een prachtige route. Wat is de omgeving daar mooi. Maar goed dat we een chauffeur hadden die de weg goed wist en goed met de bus overweg kon, want af en toe waren de wegen zo smal, dat je elkaar amper kon passeren.

We waren tegen half vijf (16.30 uur) weer bij de Martinus Kerk in Hoogland en werden de gasten opgehaald of thuisgebracht.

Al met al een hele ervaring en een prachtige dag voor 40 deelnemers m.b.v. 4 vrijwilligers, de chauffeur, de schipper en hun gastvrouwen (plus  4 betalende vrijwilligers van onze afdeling).

Geertje – vrijwilligster

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken