Onze afdeling in radio-uitzending

golfjpg

Op de koffie met een praatje en een plaatje…

Op dinsdag 4 september 2018 worden Ria, Janine en Corien om iets over half elf enthousiast ontvangen door Peter, technicus bij Golfbreker Radio in Amersfoort. We zijn namelijk uitgenodigd om het programma 'Op de koffie' bij te wonen en iets te vertellen over de Zonnebloem Hoogland-Nieuwland. Peter brengt ons naar boven waar we een kopje koffie drinken met de programmamakers Dory en Mies.

Na een korte kennismaking gaan we iets voor elf uur naar de opnamestudio van waaruit het programma wordt uitgezonden. Dory en Mies aan de ene kant van de tafel en wij daar tegenover, allemaal uitgerust met een koptelefoon en een microfoon. Na het nieuws en de begintune van het programma worden we voorgesteld aan de luisteraars waarna we kunnen genieten van 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. 'Het Dorp' dat Dory vergelijkt met Hoogland en Nieuwland, de buurten waar wij als Zonnebloemafdeling actief zijn.

We vertellen wie we zijn en wat we doen binnen de Zonnebloem Hoogland-Nieuwland. Vervolgens luisteren we naar 'My way' van Frank Sinatra. Hoe toepasselijk: we doen het allemaal op onze eigen manier met onze eigen bevlogenheid en achtergrond.

In antwoord op de vragen van Mies en Dory vertellen we iets over de leuke uitstapjes voor de gasten van onze afdeling en de Zonnebloemvakanties, die we vanaf 2019 als afdeling hopen te gaan organiseren. Daarna genieten we van 'Mag ik dan bij jou?' van Claudia de Breij. Ook weer symbolisch voor de manier waarop alle vrijwilligers voor hun gasten klaar staan.

Natuurlijk vertellen we over de lotenverkoop, de Rabobank, Peut,  Clubkascampagne, de subsidie van de gemeente Amersfoort en de bijdragen van sponsoren. Ook laten we niet onvermeld dat we soms gebruik mogen maken van busjes of dat we met veel korting worden ontvangen in een horecagelegenheid. Daarna wordt 'Droomland' van Paul de Leeuw gedraaid. Iedereen droomt toch van gezelligheid en dat er naar je wordt omgekeken? Ook dat is waar onze vrijwilligers zich in onderscheiden!

We hebben veel kunnen vertellen over de Zonnebloem, maar hadden nog voldoende stof om nog een uur te vullen. De boottocht, de kersentuin, de zandsculpturen, de theatermiddag, de bezoekjes voor een praatje of een (korte) wandeling, het stamppottenbuffet of het kerstdiner. Allemaal mooie dingen die mede mogelijk worden gemaakt door de vele vrijwilligers waarop een beroep kan worden gedaan. Als dank voor hun inzet ontvingen al deze vrijwilligers '40 rode rozen' van Toon Hermans.

Wij kijken terug op een leuke ochtend bij Golfbreker Radio en hebben gezien dat ook daar een beroep kan worden gedaan op gedreven vrijwilligers. 

Golfbreker Radio zendt uit via Ziggo kabelradio analoog op 87,5 MHz FM en via digitale radio/tv Ziggo kanaal 918. Het programma 'Op de koffie' is elke dinsdag live te beluisteren van 11 tot 12 uur en wordt herhaald op woensdag op dezelfde tijd.

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken