Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Prachtig bezoek Openlucht Museum in Arnhem

01jpg

woensdag 7 augustus

Op woensdag 7 augustus kwam om 9:15 de bus bij het Driespan in Hoogland aan. Een aantal gasten en vrijwilligers waren al aanwezig. Deze dag zijn we met 13 deelnemers en 23 vrijwilligers van De Zonnebloem Hoogland-Nieuwland op pad gegaan. In de bus reisden tevens 9 gasten met 3 begeleiders van `Vier het Leven mee`. Op tijd op pad omdat iedereen al aanwezig was. De reis verliep voorspoedig. Hierdoor waren we wat vroeger in Arnhem. In Arnhem ontmoetten wij de 2 extra vrijwilligers van de plaatselijke afdeling Arnhem-Zuid. Zij kwamen onze groep assisteren. Op ons verzoek was snel gereageerd en resulteerde in deze 2 aanmeldingen.

De rolstoelen kwamen precies op tijd. Door de vrijwilliger van de Museum Plus Bus was alles goed voor elkaar. Er was echter een probleem: de deelnemer in de vaste rolstoel kon niet uit de bus omdat de lift van de bus er geen zin in had. De deelnemer kon gelukkig met ondersteuning uit de bus worden geholpen en werd met haar rolstoel uit de bus gedragen. Tijdens ons verblijf in het museum zou de lift gerepareerd worden.

Op naar de koffie in het kasteelrestaurant. Dit was goed verzorgd en allen genoten ervan. De vrijwilligers van Arnhem-Zuid voelden zich al snel thuis nadat ze aan een maatje werden gekoppeld. Niet alle deelnemers wilden gebruik maken van de rolstoelen. Dus vrijwilligers die de rolstoelen duwden waren er genoeg. Heel prettig dat er veel afgewisseld kon worden. Om 12.00 uur volgde er in 3 groepen een rondleiding. Dit was een groot succes.

Om 13.00 uur weer terug in hetzelfde restaurant waar we konden genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch konden de vrijwilligers met hun gasten zelf een plan maken wat ze verder nog wilden zien. Een aantal maakten gebruik van de tram om nog het één en ander te bekijken. De zon liet zich vrolijk zien en de regen bleef achterwege: dus een heerlijke dag waarvan iedereen genoot. Om 15.00 uur was het tijd om te verzamelen. Bij de bus werd een groepsfoto gemaakt. Nadat aan de Arnhemse vrijwilligers als dank voor hun inzet een presentje was overhandigd volgde het afscheid van de Arnhemse vrijwilligers.
De lift van de bus was niet gerepareerd. Er was wel een heel goede oplossing bedacht door de busonderneming. Voor de deelnemer met de rolstoel was een aparte rolstoelbus geregeld. Een vrijwilliger ging mee met de gast en zo was alles toch weer op zijn pootjes terecht gekomen.

Tijdens de terugreis was iedereen wat stilletjes van alle opgedane indrukken. Waarschijnlijk ook wat vermoeid. We kwamen precies op tijd aan in Hoogland waar de rolstoelbus ook net was gearriveerd.
Vrijwilligers: Lia, Jose, Wim, Jacqueline J, Gerda, John, Henk vd G, Ria vd M, Ewa, Geertje, Henk v H, Cees E, Henny M, Siem vd G, Gerrit, Magda, Joke en Ria vd K. (Garda afgemeld/ziek)

Dit mooie verslag is gemaakt door vrijwilligster Joke Uyt den Bogaard

 
 
Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken