Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een prachtige wandeling in het Schothorsterbos

bos-00png

Boswandeling Schothorsterbos  – 1 september 2021         

Eindelijk was het zover. We konden en mochten weer iets organiseren voor een deel van onze Zonnebloem-gasten. Woensdag 1 september was er een rolstoelwandeling in het Schothorsterbos in Amersfoort gepland en gelukkig hielp het weer mee om dit door te kunnen laten gaan.

Na een warm welkom met koffie/thee en iets lekkers erbij waren we klaar om op stap te gaan! Eerst natuurlijk even uitleg over de wandeling met plattegrond en hoe je veilig met de rolstoel wandelt. Dit is natuurlijk voor Corrie een “makkie”. 

En daar gingen we op stap en ik moet eerlijk zeggen dat ik, ondanks dat ik hier geboren en getogen ben, toch weer heel veel nieuwe plekjes heb ontdekt. Wat een prachtig park is het met echt veel te zien en eventueel te doen! 

Via het Middeleeuws Erf (O, o, wat ruikt schapenwol toch lekker), langs de volkstuinen, pluktuin en de natuurspeeltuin kwamen we bij de Zonnewijzer. Natuurlijk even controleren of de tijd wel klopte én een prachtige plek voor een foto!

Door naar de Sterrewacht, ik weet niet of ik ooit in die lift durf hoor, langs de waterplantenbakken op naar de Rode Beukenlaan.

Hé daar loopt nog een groepje bekenden even lekker gek doen met elkaar en dan krijgen we eigenlijk wel zin in iets te drinken dus… Op weg naar het startpunt.

Na een gezellige en vrolijke wandeling kwamen we terug bij  startpunt Het Groene Huis. Daar was door een aantal  mensen een heerlijke lunch voorbereid, Wat een verrassing!

Helemaal uitgerust, met volle buik en niet onbelangrijk heerlijk bij-gekletst te hebben, ging iedereen weer vrolijk en uitgerust naar huis.

Wij, de mensen van de Zonnebloem, maar ook de gasten waren allemaal vrolijk en dankbaar voor de gezellige dag.

Dank aan Ydeska voor het vele overleg ter voorbereiding, Dank aan Wil die ons als gids samen met Annemieke en Hanita veel liet zien en vertelde over de historie en de aanleg van het park. Dank aan de medewerkers van Het Groene Huis en de Vegro voor de levering  van de rolstoelen,

Dank aan Wil en Garda voor de drank en de fruitcocktail. Dank aan Bakery Bun voor de heerlijke broodjes (voor een Zonnebloemprijs!). Dank aan de rolstoelduwers en de chauffeurs voor hun rijden om onze gasten thuis op te halen en weer terug te brengen.

Vrijwilligers (13x):  Wim, Pim, Anni, Els, Ria vd K, Els, Nel, Ewa, Henk vd Gr., Corrie, Alice, Cees Elants en Jacqueline en de organisatie lag bij Annemieke en Hanita

Kortom organisatie, catering, duwers, rijders, Het Groene Huis: allemaal, super bedankt!

Dit verslag is gemaakt door Jacqueline

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken