Een natte maar leuke dag in het Dierenparkpark

dier-00jpg

Op dinsdag 5 oktober zijn we met 31 gasten naar het Dierenpark in Amersfoort geweest.

Deze middag is in samenwerking met Woning Corporatie Portaal georganiseerd.

10 chauffeurs brachten onze gasten om 13.30 uur naar het Dierenpark en toen stonden de rolstoelduwers en de medewerkers van de verschillende vestigingen van Portaal al klaar om iedereen op te vangen en te verwelkomen.

Voorzien van een plaid en een regencape is daarna iedereen het Dierenpark in gewandeld en daar begon de middag met heerlijke koffie of thee en appeltaart met slagroom. 

Jammer genoeg was het al wel een beetje gaan spetteren en toen iedereen op stap was gegaan om het Dierenpark te verkennen begon het pas echt te regenen.                   

De meeste mensen zaten ingepakt in de blauwe regencape’s waarop één van de duwers zei “we zijn op stap met allemaal Smurfen”, gelukkig kon iedereen er nog wel om lachen.

Rond 15.30 uur kwamen de gasten weer binnen “druppelen” bij het restaurant, duidelijk eerder dan verwacht…… na wat wachten konden de vrijwilligers weer de drankjes verzorgen voor de deelnemers.

Na wat aandringen, omdat een aantal mensen het echt koud had, mochten we ook binnen gaan zitten. Er moest wel eerst gecontroleerd worden of iedereen was ingeënt tegen Covid.

Nadat er gezellig was bij gekletst en de drankjes genuttigd waren was het alweer tijd om naar de uitgang te wandelen.

Ondanks alle regenval was het toch een hele gezellige middag geweest.

Ook alle rolstoelduwers en begeleiders van Portaal waren heel enthousiast over de middag. Alle medewerkers en vrijwilligers van de Zonnebloem namen hartelijk afscheid van de gasten.

Nadat alle gasten en medewerkers van Portaal waren vertrokken hebben wij, de 4 Zonnebloem-vrijwilligers, de natte boel bij elkaar geraapt en opgeborgen. Met een goed gevoel zijn we naar huis gegaan.

Dank aan alle medewerkers die een steentje hebben bijgedragen om er een gezellige middag van te maken.

We waren met 31 gasten en de vrijwilligers waren Janine, Corrie, Hanita en Garda.                                 

Dit verslag is gemaakt door Garda van der Vight

 

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken