Voor iedereen een prachtig Kerstpresentje

kerst-01jpg

Kerstviering 21 december 2021

Versoepelingen of niet, het was weken spannend of de geplande kerstviering in Concordia op 21 december 2021 door zou kunnen gaan.

Na tweemaal afspraak voor een optreden opgeschoven te hebben, hebben wij, deze helaas ook voor 21 december 2021. moeten annuleren.

Door een overvolle agenda van zanger Harald Veenstra lukte het niet om in december 2019 het programma Altijd Kerst te boeken. In die maand planden wij een volgende optreden in 2020 in. Een eerste annulering vanwege Covid-19 pandemie was een feit. Toen volgde er een tweede opschuiving naar december 2021… en ook deze hebben wij om dezelfde reden moeten annuleren.

Toch een verslag over de voorbereidingen naar het kerstpresentje toe.

Er was een kerstcommissie samengesteld, zodat verdere invulling door hen gedaan kon worden. Janine en Hanita hadden in november 2021 overleg met de manager van Concordia over de indeling van de zaal, hoe de gasten verantwoord te ontvangen, budgettering drankjes en hapjes, aankleding zaal etc. De offerte was snel binnen en we hadden de ruimte om bij veranderende maatregelen te annuleren. Heel coulant dat het zo aangeboden werd.

Begin december 2021 werd besloten de INFO aan de vrijwilliger en de uitnodiging aan de Zonnebloem-gast en apart een uitnodiging aan de vrijwilliger uit te laten gaan. Want met die indicatie van het aantal geïnteresseerden konden verdere besprekingen met Concordia worden gedaan.

Op 7 december 2021 werden deze gemaild naar de vrijwilligers. Zij hadden de taak om op zeer korte termijn de uitnodiging bij hun gasten te brengen en hen te informeren De aanmeldingen dienden uiterlijk 14 december ingeleverd te worden.

Totaal aanmeldingen: 42 gasten + 18 vrijwilligers.

Helaas, spijtig genoeg, hebben wij iedereen op 15 december na de persconferentie van het kabinet laten weten dat de kerstviering niet door kan gaan. Het begrip daarop kwam wel van velen binnen. Toch was het zo sneu, het was iedereen gegund om op het eind van dit jaar samen deze kerstviering te houden.

Dit zou ook de gelegenheid zijn om onze jubilarissen in het zonnetje te zetten. Zo gauw de mogelijkheid daar is wordt daar alsnog aandacht aan besteed!

Om toch onze welgemeende kerstwensen aan iedereen over te brengen, kwam er ook dit jaar een kerstpresentje. Joke deed de onderhandelingen en heeft de inkoop bij Van Beest Bloemen geregeld voor een groot aantal mandjes opgemaakt in kerstsfeer met bolhyacinten.

Het klaarmaken van de tasjes werd gedaan op maandag 20 december, in de bekende schuur, door Jacqueline, Joke, Ria, Ria en Hanita. De tasjes werden voorzien van een kerstwens van de Zonnebloem afdeling Hoogland en Nieuwland, plus een zelfgemaakte, kleurrijke kerstkaart gemaakt door leerlingen van groep 3,4 of 5 van De Biezen uit Hoogland en kerstkaarten gemaakt door kinderen van 5 en 6 jaar van de Scouting St. Anfridus uit Nieuwland.           

Janine en Corrie waren dinsdag 21 december de hele middag aanwezig bij het ophalen van de tasjes, zodat zij de meeste vrijwilligers even konden spreken en fijne feestdagen namens het bestuur konden wensen.

René heeft naast zijn eigen plantenbakje een aantal tasjes weggebracht voor Corrie en voor hen die verhinderd waren.

Graag wil ik in dit verslag nogmaals grote dank uiten, omdat in deze maand veel van de tijd en inzet van onze vrijwilligers is gevraagd vanwege het Sinterklaas-presentje, de Kerst-uitnodiging, de afzegging en het brengen van het Kerstpresentje.

TOP PRESTATIE - BEDANKT !!

Tevens dank aan Concordia, Van Beest, De Biezen en Scouting St. Anfridus.

Coördinatie       : Joke

Commissie       : Henny Kamps, Jacqueline, Lia, Ria, Ria, Joke, Janine 

Dit verslag is gemaakt door Hanita

 

 

 

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken