Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloemvakantie 2022 is zeer geslaagd.

01jpg

Zonnebloemvakantie 19 tot en met 23 september 2022.

Op maandag 19 september vertrokken wij na een heerlijk kopje koffie vanuit ’het Driespan’ naar Overijssel. Aangekomen op Landalpark De Hellendoornse Berg hebben we eerst genoten van een heerlijke lunch in het restaurant “Bie Oons” . Daarna op zoek naar ons vakantieverblijf, een huis voor 12 personen van alle gemakken voorzien! Nadat iedereen geïnstalleerd was eerst even uitrusten, bijkletsen en wennen aan elkaar. Al snel kwam de Rummycup op tafel en daarbij een glaasje drinken. Intussen werd er gekookt, het ging lekker ruiken en men ging al raden wat er gegeten ging worden. De pasta en salade gingen er goed in en het ijsje toe was ook een traktatie. Na nog een kopje koffie, een spelletje en een drankje ging iedereen moe maar voldaan naar bed.

De volgende ochtend stond er een heerlijk ontbijt klaar en daarna ging een aantal gasten zwemmen en wandelen. Na de lunch stond een bezoek aan het “Natuurmuseum Holterberg” op het programma. Er waren daar heel veel opgezette dieren geëxposeerd in mooie vitrines. Met schitterende panorama’s geschilderd op de achtergrond. We zijn na dit bezoek naar een restaurant gewandeld en hebben genoten van koffie of thee met een zoete lekkernij. Wij gingen weer huiswaarts om voorbereidingen te treffen voor de avondmaaltijd, vandaag Stamppot en als toetje dubbelvla met advocaat en slagroom! In de avond werd er een spelletje gespeeld en geknutseld.

Woensdagochtend gingen weer een aantal gasten zwemmen in het lekkere warme zwembad. Na de lunch vertrokken we naar het buitencentrum “Nijverdal” voor een rit met “de Heideslak”. Een langzaam rijdend treintje over de Noetselerberg. De chauffeur was een goede gids en vertelde ons veel over de omgeving. De Douglasboom kreeg veel aandacht en ook de jeneverbes is op deze plaats heel bijzonder. Het was een prachtige rit met mooie uitzichten. Het drankje met lekkere hapjes smaakte daarna prima. Voordat we naar het vakantiehuis terug gingen nog even een leuke winkel in om souvenirs te kopen. Terug in het park werden de spellen weer tevoorschijn getoverd en eten bereid. Vandaag kip/kerrie met salade en witte rijst. Smullen maar!

Donderdagochtend na het ontbijt weer heerlijk zwemmen met als publiek de niet-zwemmers. In de middag stond een bezoek aan de klompenmaker “Dijkman” in Luttenberg gepland. Hij vertelde op humoristische wijze over zijn vak. Iedereen hing aan zijn lippen. Aan het einde van zijn verhaal opende hij een gordijn waarachter “de Nachtwacht” hing. Die is gemaakt van heel veel kleine klompjes. Hij heeft er samen met vrijwilligers drie jaar aan gewerkt. Werkelijk prachtig. Tijdens zijn verhaal sneed hij voor iedereen op een plakje hout onze naam. Met een sleutelhanger met klompje en een eventuele aankoop terug naar het park. In het op het park gelegen restaurant “Bie Oons” hebben we ons slotdiner genoten. Het was gezellig en erg lekker. In ons huisje terug was er een dankwoordje van een van onze gasten en werd de klomp verloot die we van de klompenmaker hebben gekregen. Het was een heel sfeervolle slotavond met veel zingen en napraten.

Vrijdag na het ontbijt de koffers pakken en terug naar Hoogland. In de Neng stond een voortreffelijke lunch klaar om daarna van elkaar afscheid te nemen. De gasten werden door het thuisfront opgehaald en door ons uitgezwaaid. We kijken met heel veel plezier terug op een mooie vakantieweek. We hebben allemaal genoten.

Als vrijwilligers gingen mee: Janine, Lia, René, Corry en Garda die 6 gasten een fantastische vakantie hebben bezorgd.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken