Verwendag 2023 is zeer goed geslaagd.

01jpg

Verslag Verwendag op woensdag 5 april 2023

Plaats: MBO School voor uiterlijke verzorging,  Brabantsestraat 19, Amersfoort

De eerste bespreking was op 2 februari jl., gevolgd door een 2e bezoek om de leslokalen te bekijken, hoe is de toegang naar de lokalen en om de laatste details door te nemen. Debby heeft na intern overleg met de leraren van de diverse opleidingen de verwendag vastgesteld op woensdag 5 april 2023.

De uitnodiging kwam rond 15 maart. Helaas was er voor onze vrijwilligers een zeer korte voorbereidingstijd. Met nog wat dagen uitstel een 11-tal aanmeldingen.

Een 6-tal chauffeurs werden benaderd en de schema´s uitgewerkt.

Zij die voor 2 behandelingen gekozen hadden, werden al vroeg, ja om 8.30 uur verwacht! Degenen met 1 behandeling sloten in de pauze aan, rond 10.00 uur.

Vanaf 8.15 uur stonden de gastvrouwen/–heren van de opleiding Luchtvaart Dienstverlening klaar om alle deelnemers te begeleiden met het uitstappen, nemen van 2 liften of de trap naar het lokaal op de benedenverdieping voor inloop en ontvangst. Onder het genot van een kopje koffie heette Annemieke iedereen welkom. Vervolgens vertelde Debby over de indeling van deze ochtend en de leraressen hebben volgens het schema iedereen begeleid om op tijd op de juiste stoel plaats te kunnen nemen. Alle deelnemers droegen een badge met hun keuze van behandelingen. De leerlingen stonden in hun witte bedrijfskleding klaar. Het ruime leslokaal voelde als een echte kapsalon en schoonheidssalon.

Hierna begon het verwennen.l 

In de pauze werd er gezellig met elkaar en met de gastvrouwen gepraat over de eerste zichtbare resultaten. Mevrouw Visser kreeg zelfs een bezoekje van haar kleindochter die op de administratie werkt. Er was zelfs ruimte in het schema zodat ook Lia, Annemieke en Anni voor een behandeling konden gaan zitten!

Rond 12.00 uur waren alle Zonnebloem-gasten en vrijwilligers plus de studenten terug in de lunchruimte. Het was een gezellig samenzijn.

Alle gasten namen aan één grote tafel plaats.

De lunch bestond uit luxe belegde broodjes, een fruitsalade, melk, sap, koffie, thee naar keuze. Alles was intern klaargemaakt en werd uitgeserveerd door de gastvrouwen.

Hanita dankte Debby voor de fijne voorbereiding en de tijd die daar al mee gemoeid was. En ook zeker voor het genereuze aanbod om zelfs de lunch te schenken!

Natuurlijk ook onze dank aan alle medewerkers en studenten van de diverse afdelingen die door hun inzet deze verwendag hebben laten slagen. Dit werd beloond met een warm applaus!!

Lia zette de mand met vrolijke Paas-presentjes klaar. Zij had daarvoor de inkopen gedaan en alles vrolijk verpakt. Het werd aan iedereen, ook aan de Zonnebloemgasten en vrijwilligers, uitgedeeld.

Opnieuw begeleidden de gastvrouwen onze gasten via de liften weer veilig naar de auto, waar de chauffeurs weer klaar stonden om hen naar huis te brengen.

Ook de chauffeurs werden bedankt voor hun inzet met een Paaspresentje.

3   Vrijwilligers : Annemieke, Lia (inkoop en inpakken presentjes en Hanita

6   Chauffeurs : Harry, Kees, Anni, Henk vH., Theo vdH. en Cora

11 Deelnemers

 Verslag van Hanita 17.04.2023     

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken