Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Tuincentrum in Kortenhoef: de lente in aantocht

Zonnebloem afdeling

De eerste buitenactiviteit van het jaar brengt ons naar Tuincentrum Kortenhoef. Nog niet helemaal buiten, want daarvoor is het nog te fris. Maar in de kassen is ook genoeg te zien.

Reactie ingezonden door: Yvon

Na een prachtig, zonovergoten weekend met zalig weer, zijn wij met zo'n  25 gasten en evenveel vrijwilligers vanmorgen naar Kortenhoef gegaan om dat lentegevoel vast te houden. Helaas, de zon laat juist vandaag verstek gaan en is het buiten wat fris en nevelig. Maar binnen in de kassen zijn ook meer dan genoeg planten en bloemen te zien om de lente op te snuiven.

Elke gast is met "zijn" vrijwilliger door de kassen gewandeld. Er was voor iedereen wat te zien, van flamingo's tot super grote gouden appels. Kleurrijke zomerspulletjes en voorjaarsbloemen waren er in overvloed. In gedachten was men al aan het passen en meten waar het op de balkonnetjes zou passen.

Ook aan de inwendige mens was gedacht. In het restaurant een lekker "bakkie koffie" met een koekje, paaseitjes, saucijzenbroodjes...wie loopt daar niet voor?

Na al dit lekkers weer verder. Je komt tijd te kort om alles te bekijken. Sommigen raakten dan ook aardig achterop. Maar uiteindelijk kwam iedereen toch bij de uitgang terecht. Daar stond nog een verassing voor hen klaar: een bloembakje vol bolletjes. Kunnen wij thuis alvast aan het voorjaar wennen!

Al met al een zeer geslaagde ochtend!

 Voor meer foto's: klik hier

 

Helga Roman

035-5242642
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken