Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een onvergetelijke ervaring

Zonnebloem afdeling

31 juli mochten enkele gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Huizen een vaart maken in de Zonnebloemballon. Deze ballonvaart werd mogelijk gemaakt door de Riki Stichting.

Vorig jaar al had één van onze gasten in het kader van de Zomerhartenwensen actie van de Riki Stichting aangegeven dat zij heel graag eens een vaart in een luchtballon willen maken. Na overleg met de Riki Stichting mochten wij deze wens gaan uitvoeren. Omdat onze gaste geen uur achter elkaar kan staan mochten wij hiervoor een plekje in de aangepaste heteluchtballon van de Nationale Vereniging de Zonnebloem reserveren.

Helaas kwam deze activiteit in de zomer van 2016 letterlijk niet van de grond. Maar aangezien opgeven geen optie is, hebben we de luchtballonvaart deze zomer opnieuw aangevraagd. Deze keer voor drie van onze gasten. Omdat de ballon van de Zonnebloem beschikt over twee comfortabele, hydraulische stoelen is het ook voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk om met deze ballon een ontspannen vaart te maken.

Maandagavond om 19.15 uur mochten wij ons melden in Hoogland, waar de ballon zou opstijgen. Na instructie door de zeer ervaren en kundige ballonvaarder Henk mochten wij alle zes aan boord. Onze oudste deelneemster, 90 lentes jong, bewees hierbij dat leeftijd geen rol hoeft te spelen. Als een jonge blom klom zij in en uit de mand. En wat hebben we allemaal genoten van deze vaart. Na een uur en een kwartier zette Henk de ballon geroutineerd aan de grond in een weiland bij Hoevelaken. Enige tijd later was de volgploeg, met toestemming van de grondeigenaars, bij de ballon en kon de ballon met alles wat er bij hoort weer ingepakt worden.

Na afloop mochten alle passagiers nog samen met de ophaalploeg en de vriendelijke landeigenaars met een glas champagne toosten op een zeer geslaagde vaart.

Helga Roman

035-5242642
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken