Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Een onvergetelijke ervaring

Zonnebloem afdeling

31 juli mochten enkele gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Huizen een vaart maken in de Zonnebloemballon. Deze ballonvaart werd mogelijk gemaakt door de Riki Stichting.

Vorig jaar al had één van onze gasten in het kader van de Zomerhartenwensen actie van de Riki Stichting aangegeven dat zij heel graag eens een vaart in een luchtballon willen maken. Na overleg met de Riki Stichting mochten wij deze wens gaan uitvoeren. Omdat onze gaste geen uur achter elkaar kan staan mochten wij hiervoor een plekje in de aangepaste heteluchtballon van de Nationale Vereniging de Zonnebloem reserveren.

Helaas kwam deze activiteit in de zomer van 2016 letterlijk niet van de grond. Maar aangezien opgeven geen optie is, hebben we de luchtballonvaart deze zomer opnieuw aangevraagd. Deze keer voor drie van onze gasten. Omdat de ballon van de Zonnebloem beschikt over twee comfortabele, hydraulische stoelen is het ook voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk om met deze ballon een ontspannen vaart te maken.

Maandagavond om 19.15 uur mochten wij ons melden in Hoogland, waar de ballon zou opstijgen. Na instructie door de zeer ervaren en kundige ballonvaarder Henk mochten wij alle zes aan boord. Onze oudste deelneemster, 90 lentes jong, bewees hierbij dat leeftijd geen rol hoeft te spelen. Als een jonge blom klom zij in en uit de mand. En wat hebben we allemaal genoten van deze vaart. Na een uur en een kwartier zette Henk de ballon geroutineerd aan de grond in een weiland bij Hoevelaken. Enige tijd later was de volgploeg, met toestemming van de grondeigenaars, bij de ballon en kon de ballon met alles wat er bij hoort weer ingepakt worden.

Na afloop mochten alle passagiers nog samen met de ophaalploeg en de vriendelijke landeigenaars met een glas champagne toosten op een zeer geslaagde vaart.

Helga Roman

035-5242642
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken