Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Riki Stichting vervult Hartenwensen

Zonnebloem afdeling

Veel mensen genieten in de zomermaanden van een vakantie of gaan dagjes uit. Maar heel veel ouderen zijn juist in deze zonnige maanden extreem eenzaam.

Door een klein budget of door lichamelijke beperkingen kunnen zij niet (alleen) erop uit gaan. Ook welzijnsactiviteiten blijven in deze periode vaak achterwege.

De Riki Stichting wil daarom in de zomermaanden ouderen extra aandacht schenken. Daartoe dient de "Zomerhartenwensen" actie. In het kader van deze actie biedt de stichting verzorgingshuizen en afdelingen van de Zonnebloem de mogelijkheid om individuele, vaak lang gekoesterde hartenwensen van bewoners / gasten in vervulling te laten gaan.

Het is voor ieder mens bijzonder om gevraagd te worden naar wat men het liefst nog zou willen doen. En aan iemand die hem/haar een luisterend oor biedt, hierover te vertellen.

In 2017 heeft een 20-tal gasten van de afdeling Huizen gebruik kunnen maken van het aanbod van de Riki Stichting. En zij beleefden de dag van hun leven. Met een helicopter of een ballon (zie de ervaring van 31 juli 2017) in hoger sferen of bij een concert van André Rieu of –geloof het of niet- van de Rolling Stones! Maar ook met een bezoekje aan een dierentuin of een rondvaart over de Vecht. Voor foto's: KLIK HIER

Tenslotte de persoonlijke ervaringen van twee gasten. Eerst die van mevr. Das-van Welie die op bezoek ging in “Wildlands” in Emmen.

Met een vrijwilliger op 9 Augustus naar Emmen gegaan. Na een lange rit was er natuurlijk eerst Koffie met Gebak.

Wildlands is verdeeld in drie sectoren:  Jungola - Serenga - Nortica.

Als eerste bezochten wij Nortica. Wij zagen robben, pinguïns, diverse ijsvogels. Helaas waren we te vroeg voor de ijsberenshow en ze hadden nog geen zin om naar buiten te komen. Wel een prachtig 3D-reis(film) over de oceanen en onder het ijs gemaakt.

Vervolgens gingen we naar: Jungola. Als eerste kwamen we in een ruimte waar duizenden vlinders vlogen en zaten. De één nog mooier dan de ander. Daarna leidde de route door de Jungle met links en rechts diverse soorten apen.  In het water krokodillen en slangen. Overal bijzondere planten. En ook de olifanten (wat een machtige beesten). Over de Rimbula-rivier een mini jungle trail gevaren. De vrijwilliger had er een hele kluif aan om mijn rolstoel over de bruggetjes te duwen en te laveren tussen de vele bezoekers door.

Na een late lunch zijn we naar Serenga (woestijn) gegaan. We begonnen in het zonne­paleis (prachtig). Er waren diverse uitkijkpunten om de wilde dieren goed te kunnen zien. Zo waren er leeuwen, nijlpaarden, stokstaartjes, bavianen, neushoorns, giraffen en nog vele anders dieren. We hebben ook in de junglewagen een rit gemaakt over de savanne en door de "woestijn"

Al met al een geweldige dag en de vrijwilliger heeft me weer netjes thuis gebracht. Zonnebloem c.q. Riki Stichting, hartelijk bedankt voor het vervullen van mijn "Hartenwens"

En die van mevr. A. Berg die een concert van de Rolling Stones bezocht.

Hierbij wil ik graag de "Zonnebloem" bedanken, en de Riki-stichting die mijn zomer droomwens vervuld hebben.

In Juni juli werd ik gebeld door een vrijwilligster met de vraag, ga jij nog een droomwens inleveren? Nou ik met een gekkebek, zou graag naar de Rolling Stones willen op 30 september.De vrijwilligster lachen natuurlijk. Dat ga ik indienen zei ze. Nee joh, grapje, die kaarten zijn volgens mij schreeuwend duur.

Wat schets mij verbazing dat later een vrijwilliger voor mijn deur stond met de mededeling, wij gaan naar de Stones!!!!! Ik was helemaal overdondert, wie had dat gedacht, alle muziek van de Stones, maar nog nooit ze in levende lijf gezien. 30 september kwam hij mij om 17.45 uur op halen, om naar de Arena in Amsterdam te gaan.

Wat een fantastische ervaring!!!!!!!!!!!! Dit vergeet ik nooit meer. De Rikistichting bedankt.

Helga Roman

035-5242642
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken