Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Stadslandgoed De Kemphaan, Almere

Zonnebloem afdeling

Stadslandgoed De Kemphaan aan de rand van Almere is de plek waar je midden in de natuur kunt genieten van een avontuurlijk uitstapje.

Stadslandgoed De Kemphaan ligt niet ver buiten de stad, maar je waant je er midden in de natuur. Op het landgoed zijn onder andere een pannenkoek restaurant en een landgoedwinkel gevestigd. Ook de Stichting Aap heeft daar zijn onderkomen. Maar is veel meer te zien en te doen op het landgoed.
Zie hiervoor de website: https://www.kemphaan.nl/

Een zonovergoten, warme middag werd het! Beter weer kun je niet treffen voor een uitstapje naar het “platteland”. Een groot gezelschap van circa 60 deelnemers en vrijwilligers ging dan ook opgewekt op pad.

Nadat iedereen was aangekomen, werd in Restaurant “Dubbel-Op”eerst genoten van koffie met gebak. Al snel kwam “de Beverbus” –de eco-bus van Staatsbosbeheer- de eerste groep deelnemers ophalen voor een rondrit van een halfuurtje door het park. Tijdens de rondrit werd veel verteld over het stadspark, de flora en de fauna. Na terugkomst konden de deelnemers van de 2e groep instappen voor de rondrit.

Intussen werd de 1e groep deelnemers op het buitenterras getrakteerd op een pannenkoek en een drankje naar keuze. Daar had iedereen wel trek in! Na terugkomst van de andere deelnemers konden ook zij van een pannenkoek en een drankje genieten

Na de pannenkoeken had iedereen de gelegenheid zelf rond te wandelen over het park. De dierenverblijven van de Stichting Aap werden daarbij druk bezocht.

Rond half vijf ging iedereen, moe en voldaan en sommigen roodverbrand, weer huiswaarts. Dank zij het prachtige weer een heel geslaagd uitstapje.

Helga Roman

035-5242642
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken