Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Stadslandgoed De Kemphaan, Almere

Zonnebloem afdeling

Stadslandgoed De Kemphaan aan de rand van Almere is de plek waar je midden in de natuur kunt genieten van een avontuurlijk uitstapje.

Stadslandgoed De Kemphaan ligt niet ver buiten de stad, maar je waant je er midden in de natuur. Op het landgoed zijn onder andere een pannenkoek restaurant en een landgoedwinkel gevestigd. Ook de Stichting Aap heeft daar zijn onderkomen. Maar is veel meer te zien en te doen op het landgoed.
Zie hiervoor de website: https://www.kemphaan.nl/

Een zonovergoten, warme middag werd het! Beter weer kun je niet treffen voor een uitstapje naar het “platteland”. Een groot gezelschap van circa 60 deelnemers en vrijwilligers ging dan ook opgewekt op pad.

Nadat iedereen was aangekomen, werd in Restaurant “Dubbel-Op”eerst genoten van koffie met gebak. Al snel kwam “de Beverbus” –de eco-bus van Staatsbosbeheer- de eerste groep deelnemers ophalen voor een rondrit van een halfuurtje door het park. Tijdens de rondrit werd veel verteld over het stadspark, de flora en de fauna. Na terugkomst konden de deelnemers van de 2e groep instappen voor de rondrit.

Intussen werd de 1e groep deelnemers op het buitenterras getrakteerd op een pannenkoek en een drankje naar keuze. Daar had iedereen wel trek in! Na terugkomst van de andere deelnemers konden ook zij van een pannenkoek en een drankje genieten

Na de pannenkoeken had iedereen de gelegenheid zelf rond te wandelen over het park. De dierenverblijven van de Stichting Aap werden daarbij druk bezocht.

Rond half vijf ging iedereen, moe en voldaan en sommigen roodverbrand, weer huiswaarts. Dank zij het prachtige weer een heel geslaagd uitstapje.

Helga Roman

035-5242642
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken