Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Koninklijke Onderscheiding voor Agnes Smeele

Zonnebloem afdelingsnieuws

In de afdelingsvergadering van 25 januari 2016 werd aan Agnes Smeele een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Ook drie vrijwilligers, die 10 jaar actief zijn bij de Zonnebloem, werden gehuldigd.

Op de agenda stond o.a. de huldiging van 3 jubilarissen. Henk Berkenbosch, Dina Rebel en Hannie Smeenk zouden in het zonnetje worden gezet. Ieder van hen is al 10 jaar actief binnen de Zonnebloem. De voorzitter sprak de jubilarissen persoonlijk toe. Vervolgens ontving ieder uit handen van de secretaris van de regio ’t Gooi van de Zonnebloem een zilveren speld met oorkonde en een kleurrijke bos bloemen.

Even leek de vergadering normaal te worden hervat, maar schijn bedriegt!  
2 jaar eerder werd door At Breij het initiatief genomen om Agnes Smeele voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding. De toekenning is een lange procedure. Eind 2015 kwam dan toch eindelijk de beslissing, dat de voordracht werd gehonoreerd. In het diepste geheim is daarna de uitreiking van de onderscheiding door afdelingsvrijwilligers voorbereid.

Agnes werd dan ook volledig overrompeld toen de vergadering een voor haar onverwachte wending nam. Haar man en kinderen kwamen de vergaderzaal binnen; na hen nog andere familieleden, vrienden en bekenden. En tenslotte betrad ook nog mevrouw Joan de Zwart-Bloch, burgemeester, de zaal. In haar toespraak memoreerde zij de enorme inzet van Agnes voor tal van verenigingen in de afgelopen 20 jaar. Daarna maakte zij bekend, dat het “De Koning had behaagd” Agnes om die reden te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tenslotte speldde zij haar de bijbehorende versierselen op.

Na het officiële deel is op gepaste wijze met een hapje en drankje een feestje gevierd met Agnes en de drie jubilarissen als middelpunt.
En het bleef nog geruime tijd gezellig onrustig in de vergaderzaal…..!

Op de foto: Agnes Smeele en At Breij

Voor meer foto’s:   klik hier

 

 

Helga Roman

035-5242642
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken