Een eigen Zonnebloemauto voor Regio 't Gooi

Zonnebloem afdelingsnieuws

Na lang wachten is het zover. De regio 't Gooi van de Zonnebloem heeft nu een "eigen" auto. Op 31 oktober 2017 werd de auto feestelijk onthuld.

Jos van Delft uit Eemnes ontving symbolisch de sleutels van de eerste Zonnebloemauto in het Gooi. Dat is een rolstoelhuurauto voor mensen met een lichamelijke beperking. Van Delft is gebonden aan een elektrische rolstoel. Hij kreeg de sleutels van burgemeester Van Benthem van Eemnes. Van der Valk Hotel De Witte Bergen is de verhuurlocatie van deze nieuwe aangepaste personenauto. Van Delft gaat binnenkort een dagje uit met de Zonnebloemauto.
Voor meer foto's van de onthulling: KLIK HIER

Bewegingsvrijheid De Zonnebloemauto is te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of een scootmobiel. Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar vervoer en aangepast vervoer hebben haken en ogen. De Zonnebloemauto geeft de huurder bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden of vrienden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats. Burgemeester Van Benthem hielp bij de onthulling. "Mobiliteit is één van de eerste levensbehoeften. Als je er een dagje op uit wilt, kopje koffie wilt gaan drinken, winkelen of een museum bezoeken. Dan merk je dat vrijheid en mobiliteit heel belangrijk zijn. We zijn gewend om eropuit te gaan, want de auto staat voor de deur. Voor mensen die afhankelijk zijn van speciaal vervoer is zo’n voorziening als de Zonnebloemauto ontzettend belangrijk. Het allerbelangrijkste is eropuit gaan, onder de mensen zijn, vereenzaming tegengaan. Ik wens huurders veel veilige kilometers en hele mooie uitjes, een beetje meer zon in het leven", vertelde de burgemeester.

Eropuit

Geeskelien Wolters, bestuurslid Activiteiten bij Zonnebloemregio Het Gooi is blij met de eerste Zonnebloemauto in haar regio. "We voorzien met de Zonnebloemauto in een enorme behoefte. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen er weer op uit. Daarnaast is het voor de Zonnebloemafdelingen nu nog makkelijker om er met kleine groepjes op uit te gaan", lichtte ze toe. Huurders kunnen de Zonnebloemauto ophalen en afgeven bij Van der Valk Hotel De Witte Bergen aan Rijksweg 2 in Eemnes. De heer Zeeuw van der Laan, directeur van het Van der Valk Hotel: "We vinden het belangrijk om samen te werken met een non-profit organisatie. Met onze faciliteiten zoals een goede parkeervoorziening en een receptie kunnen we de Zonnebloem ondersteunen in de uitgifte van de Zonnebloemauto."

Het Gooi in actie

Om de Zonnebloemauto in het Gooi mogelijk te maken is er gezocht naar donateurs. Veel inwoners uit Hilversum en omgeving steunen het initiatief voor deze rolstoelhuurauto. Daarom is de auto nu beschikbaar voor mensen met een lichamelijke beperking in Hilversum en omgeving. Burgemeester van Benthem: "Dank aan alle donateurs die dit mooie project mogelijk hebben gemaakt."

Huren

Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Brandstofkosten zijn exclusief. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillige chauffeurs in de regio.

Samenwerking met Welzorg

Voor de Zonnebloemauto’s werkt de Zonnebloem samen met Welzorg. Dat is de specialist op gebied van hulpmiddelen, auto- en woningaanpassingen en service voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

Helga Roman

035-5242642
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Kunst en cultuur