Vervulling Hartenwensen door Riki Stichting

Hieronder volgt een persbericht van de Riki Stichting, juli 2023, m.b.t. haar doelstelling en invulling van de zomerhartenwensen.

Ruim 1.500 hartenwensen van ouderen in vervulling
Ouderkerk aan de Amstel – In de zomerperiode, als familie en vrienden op vakantie zijn, voelen ouderen zich vaker eenzaam. Liefdevolle aandacht is juist in deze periode welkom en dat is ook
precies de doelstelling van de Zomerhartenwensenactie van de Riki Stichting. Tijdens deze actie gaan ouderen met vrijwilligers, medewerkers of leerlingen in gesprek over hun hartewens. Deze
zomer worden ruim 1.500 Zomerhartenwensen van ouderen in vervulling gebracht.
Ik zou zo graag een keer terug willen naar mijn geboortedorp
Zodra ouderen gevraagd wordt naar hun hartenwens, geven ze de meest uiteenlopende antwoorden. “Veel Zomerhartenwensen zijn ontroerend simpel, bescheiden en makkelijk te realiseren” aldus Ingrid Strating van de Riki Stichting, “Zoals een keertje naar de markt op vrijdag, net als vroeger. Of een rondrit door het geboortedorp, waar zoveel herinneringen liggen”.
Soms worden ook speciale grote wensen in vervulling gebracht, bijvoorbeeld een ballonvaart of een motorrit in de zijspan op Vlieland. Strating: “Een beetje aandacht voor elkaar geeft zoveel mooie onvergetelijke geluksmomentjes.”

Exclusieve aandacht
Sinds 2008 organiseert de Riki Stichting deze actie samen met diverse Zonnebloemafdelingen, verzorgingscentra en basisscholen waar zij mee samenwerkt. De afgelopen weken hebben ruim
1.500 ouderen met vrijwilligers, medewerkers en leerlingen van basisscholen gesproken over hun wensen. Deze gesprekken leveren prachtige contactmomenten op, het is voor ieder mens bijzonder om gevraagd te worden naar wat men het liefst zou willen en om hierover te kunnen vertellen aan iemand die luistert. De wensen worden op kosten van de Riki Stichting vervuld.

Riki Stichting
De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Door het geven en ontvangen van herhaalde liefdevolle aandacht ontstaan geluksmomentjes en voelen mensen zich gezien, gehoord
en verbonden. Jaarlijks organiseert de Riki Stichting vier acties: de Paasactie, Zomerhartenwensenactie, Herfstactie en de Kerstactie. De stichting heeft hiervoor in 55 plaatsen door heel Nederland een vaste samenwerking met Zonnebloemafdelingen, verzorgingscentra en basisscholen. (Einde persbericht)

-----

Waarvan akte! zeggen wij medewerkers van De Zonnebloem afd. Huizen. Wij hebben al jarenlang een heel plezierige connectie met de medewerkers van de Riki Stichting en zijn hen dankbaar voor de gulle gaven en ook het meedenken.

Helga Roman

035-5242642
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Kunst en cultuur