Picknick Margrette

Zonnebloem afdeling

Op 9 augustus een picknick gehad op de Margrette bij de familie Jan Hamelink

ONS PARADIESJE

Het paradijs bestaat. Het ligt zelfs niet eens zo heel ver van Hulst vandaan. We doelen op ‘Ons paradiesje’ van de familie Hamelink aan de Eglantiersweg in Magrette bij Axel. Op 9 augustus j.l. gingen 43 deelnemers en medewerkers van De Zonnebloem daar, deels met het Zonnetreintje, deels met eigen vervoer, picknicken. Vertrokken werd vanaf hotel Hulst, de Grote Markt en de Blaauwe Hoeve. Het treintje bracht ons langs het Groot Eiland en Reygersbosch door ‘D’n Bossenblie’ naar onze bestemming. Het was een zonnige dag, gelukkig niet te warm door een fris windje. In de polders tal van reusachtige combines die zich als grote insecten door de akkers met tarwe vraten. Het treintje bracht ons bijna letterlijk tot aan de tafels onder een rijk dragende druivelaar. Voor een aantal van de deelnemers, dat niet meer zo vlug ter been is, een uitkomst. We genoten er van een uitgebreide en smakelijke lunch met een welkomstgebakje, daarna soep vooraf en bij het naar huis gaan nog een bakje rijstevlaai. Na de lunch was het tijd om het paradijs eens van dichtbij te  bekijken. Werkelijk een verrassing: smalle, donkere paadjes, metersdiepe vijvers met karpers en gele plomp onder de kruinen van tientallen verschillende boomsoorten. Geen wilde plantensoort uit onze regionen of ze groeit of bloeit er. Daarna een drankje en wat na- en bijpraten. Terug door de polders naar Hulst, nu deels langs een andere route, om daar tegen vieren aan te komen. Voor ons was het een ware verrassing en een volgende keer zijn we, zo mogelijk, zeker weer van de partij. Werkelijk een zeer geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is en perfect georganiseerd.
En wie met een groep, familie of anderszins, zelf eens in het paradijs wil zijn, kan, na afspraak, terecht bij Jan Hamelink 0115-561564 of  06-13681985.

George Sponselee

Betsy Maes

0114-310356
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Winkelen