Zonnebloem vakantie afdeling Ijmuiden-oost

gezellige vakantie met onze gasten. Dit stukje stond in de online versie van de Jutter 23 September 2022

Zonnebloem IJmuiden-Oost heeft genóten!

IJmuiden – Een verslag van een van de enthousiaste vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling IJmuiden – Oost: ,,Maandag 5 september begon de vakantieweek  en tien gasten en tien vrijwilligers gingen een week richting Steenwijk naar hotel Buitengoed Fredeshiem. Via Lelystad waar we gingen lunchen kwamen wij in de middag aan bij ons onderkomen voor deze week. Eerst maar eens lekker koffie! ’s Avonds heerlijk gedineerd en na de koffie mochten we de avond zelf invullen.  Dinsdag gingen we aan het ontbijt, een lopend buffet. Daarna weer tijd om zelf in te vullen.  Zo was een groepje gaan wandelen en een paar waren het hotel aan het verkennen. Na de lunch op naar het centrum van Steenwijk om te winkelen. Mooi centrum waar wij na het winkelen lekker op het terras in het zonnetje een drankje hebben gedaan. Nadat wij een lekker ijsje hadden gegeten richting de busjes om weer naar ons hotel te gaan. Opgefrist weer aan het diner om na de koffie op het terras lekker buiten te kletsen met elkaar.

Woensdag stond er een boottripje op het programma. In Grou met een rondvaartboot over de Friese wateren te gevaren. En wat hebben wij het heerlijk gehad! Weer bij ons hotel aangekomen opfrissen en aan het diner. ‘s Avonds gezellig samenzijn.

Op naar de donderdag. Na het ontbijt was er een keuzeprogramma. Na de lunch thuisblijven en even rustig aan doen, museum Frederiksoord kolonie of De Orchideeën Hoeve. Want de avond zou er een Bonte Avond worden georganiseerd. Dus na het diner stonden De Starsisters opeens voor ons neus een medley te zingen! Bijgekomen van dit leuke optreden was er een bingo. Wat waren ze fanatiek. Opeens kwam een serveerster met een mededeling. Stien de Bult van afdeling Zonnebloem Steenwijk kwam even op visite en deed zelfs een optreden. De gasten hebben gelachen en genoten van dit optreden. En als afsluiter een liedje van de vrijwilligers voor de gasten. Op het refrein van ‘wij hebben een woonboot’ een passende tekst gemaakt.

Na een geslaagde avond gingen wij voor de laatste nacht ons bed opzoeken. Vrijdagochtend na het ontbijt de koffers in de busjes en hadden wij nog een leuk uitje op de planning. Na een klein uurtje rijden kwamen wij aan in Lelystad bij het luchtvaartmuseum Aviodrome. Hier ons tot de lunch heerlijk vermaakt en dit was nog een hele leuke verrassing voor onze gasten. Hopelijk volgend jaar weer een vakantie met onze lieve gasten van de Zonnebloem-Oost. Ook vrijwilliger worden? Meld je aan: https://www.zonnebloem.nl/ijmuiden-oost

De gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem IJmuiden-oost hebben een heerlijke week gehad. Foto: aangeleverd

Secretariaat IJmuiden Oost

0638247028
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken