Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Samen op Pad - kersen eten 10 juli 2019

p1000558jpg

Met zo’n 20 gasten en vrijwilligers zijn we weer kersen gaan eten bij de gastvrije familie van Wijk op de Noord IJsseldijk in IJsselstein.

Na een warm welkomstwoord van mw. van Wijk, werd er uitleg gegeven over de vele soorten (23) kersen. Deze soorten hebben veelal een meisjesnaam. Met de mand die “Haanderik” wordt genoemd en de haak die “Dissel” wordt genoemd wordt verwezen naar de kersenhistorie in IJsselstein waar dus de straatnamen Haanderik en Dissel vandaan komen. Mooie historische informatie.

Na een lekker bakje koffie of thee met een heerlijke plak cake konden we genieten van een lekker bakje kersen. Deze soort was genaamd “Tamara” heerlijk zoet.

De sfeer was gezellig ondanks dat de regen op het dak tikte. Maar we zaten lekker droog in de grote partytent.

Verrassing was nog dat vrijwilliger Ben op zijn mondharmonica wat leuke melodietjes speelde en er werd spontaan meegezongen. Ook Erma ontpopte zich als een ervaren “kersenverkoopster”.

Kortom; met z’n allen hebben we heerlijk kunnen bijpraten en de middag was snel weer om. Volgend jaar gaan we weer werd bij het afscheid gezegd. Dus dat staat!

Yvonne Teunisse

Clarie van de Langenberg

06-21976882
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk