Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een interview met mevrouw van Dalen.

Zonnebloem afdelingsnieuws

Tijdens een koffiebezoekje bij mijn gast, mevrouw Van Dalen, heb ik met haar over de Zonnebloem gesproken.

Hoe bent u met De Zonnebloem in contact gekomen en is dat al lang geleden?

Hoe lang geleden het precies is weet ik niet meer, maar ik woon hier in De Hooghe Camp nu 18 jaar en daarvoor heb ik zes jaar in de Nederlandlaan gewoond. In de periode van de Nederlandlaan moet het zijn geweest want ik ontmoette daar mevrouw Elberse, die in een blok verder woonde (en mogelijk nog steeds woont). Zij was toen voorzitter van de afdeling IJsselstein en nodigde mij uit eens een bezoekje te brengen aan een ontmoetingsdag.
Dat heb ik toen gedaan en dat doe ik dus nu nog steeds!

Gaat u graag naar de ontmoetingsdagen?

Jazeker, gezellig en zeer goed verzorgd, koffie met wat lekkers, een drankje, een lekkere lunch met een broodje kroket en dan nog een keer een drankje. En uiteraard de bingo's en de optredens. Ik zou alleen wel een keertje meer wat willen winnen bij de bingo want dat lukt me niet zo goed!! (Geintje).

En het is natuurlijk wel zo dat de ene keer wat leuker is dan de andere, want het ene optreden ligt me beter dan het andere. Maar jullie doen je best en ik vind het al gezellig om er uit te zijn en met andere mensen een praatje te kunnen maken.

U gaat ook vaak mee met de uitstapjes van de Sop?

Ja, ook die vind ik geweldig. Jullie verzinnen iedere keer weer andere leuke dingen, zoals de picknicks, het pannenkoeken eten in Rijnhauwen en Benschop, de bezoekjes aan het Maximapark in De Meern, het Julianapark in Utrecht, het Natuurmuseum in Willige Langerak en het jaarlijkse kerseneten. Ik neem dan altijd een paar kilo kersen mee, zowel voor mezelf als voor mijn schoondochter. De high tea van eind januari door de leerlingen van De Baanbreker was super. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

En de grote uitstapjes?

Oh ja, een paar jaar geleden ben ik mee geweest naar De Keukenhof, in 2014 naar Apeldoorn en afgelopen jaar naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Voor dit jaar heb ik al betaald om naar de Struisvogelboerderij te gaan. Ik vind het heerlijk om mee te gaan en kan me daar heel erg op verheugen.

En ik zou bijna nog de boottocht van een aantal jaren geleden vergeten. We hadden toen prachtig weer en konden heerlijk op het dek zitten. Schitterend!

Bezoekt u ook de theatertour?

Die zou ik niet willen missen! Eerst gingen we met de bus naar Vianen waar we in een klein theater hele leuke voorstellingen kregen. De leukste was die ene met de levende poezen, hoe ze het voor elkaar kregen om die beestjes zo stil te laten zitten was verbazingwekkend. Deze voorstellingen werden gegeven door beroepsacteurs maar sinds vorig jaar zijn die voorstellingen gestopt. Heel jammer maar gelukkig is er een oplossing gekomen:

Een paar weken geleden zijn we voor het eerst naar Werkhoven geweest. Ook weer met de bus en het was fantastisch. Toen we aan kwamen rijden zagen we een grote schuur waar het zou moeten zijn. We konden ons er niets van voorstellen maar toen we eenmaal binnen waren was de verbazing super groot. Voor een paar voorstellingen was die schuur helemaal omgetoverd tot een theater. En de voorstelling, die gegeven werd door leden van een amateurtoneelvereniging, deed niet onder voor de beroepsacteurs! Hopelijk kunnen we volgend jaar daar weer heen.

We kunnen dus stellen dat u tevreden bent?

Ja, laatst was het even een klein beetje verkeerd gegaan met de bezorging van de brieven maar toen heb ik dat aangegeven en nu is alles weer in kannen en kruiken. En ook is het wel eens wat minder goed gegaan met het opgehaald worden voor een ontmoetingsdag maar ook dat is weer goed gekomen en je kunt altijd wel mopperen maar jullie doen je best en dat kan wel eens fout gaan, nietwaar?

Binnenkort hebben we weer ontmoetingsdag en je ziet me er zeker weer verschijnen. 

Bedankt voor dit interview en ik hoop dat u nog lang van de Zonnebloem kunt genieten en dat we samen nog veel leuke bezoekjes kunnen gaan maken.

Marinette Faber, januari 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Clarie van de Langenberg

06-21976882
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk