Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

SOP (Samen op Stap) uitstapje naar het Streekmuseum in Benschop.

Woensdag 11 september gingen we naar het Streekmuseum in Benschop. Zeven gasten, zeven vrijwilligers en de chauffeur van de bus.

We werden verwelkomd door de heer Lieshout. Hij heeft in de loop van de jaren een grote verzameling historische objecten uit de streek opgebouwd, die hij in twee stallen tentoongesteld heeft. In de stal aan het woonhuis hangt en staat allerhande gereedschap, van groot tot klein. Je kon het zo gek niet verzinnen of het was er. Het aantal poppen is niet te tellen en ook stonden er meerdere oude poppenwagens. Zelfs een tweelingpoppenwagen.

Na verloop van tijd gingen we naar de stal achter het huis. Hier stond de koffie klaar en kregen we een lekker plakje cake.

De heer Lieshout gaf een hele uitleg dat het verzamelen een uit de hand gelopen hobby was en dat hij er nog niet mee kan ophouden! Regelmatig krijgt hij nieuwe objecten aangeboden, die hij dan repareert en bij zijn verzameling voegt.

In deze stal konden we koetsen en oude werktuigen bewonderen. Prachtig. Hier stonden poppen met bruidsjurken en avondkleding. Hilarisch was de tafel met de korsetten!

Een andere hobby van de heer Lieshout is schilderen, slechts een klein aantal schilderijen hebben we kunnen bewonderen omdat de meeste van zijn doeken op zolder staan en onze gasten niet de trap op konden.

De herkenning van allerlei spullen leverde vrolijke momenten op, zodat we kunnen spreken van een gezellige middag.

~ Marinette Faber

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Clarie van de Langenberg

06-21976882
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk