Kersen eten - woensdag 29 juni 2022

Met 13 gasten en vrijwilligers zijn we weer kersen gaan eten bij de gastvrije familie van Wijk op de Noord IJsseldijk in IJsselstein.

Iedereen had er weer zin in omdat deze activiteit twee jaar niet had plaatsgevonden door Corona.

Na een welkomstwoord van mw. van Wijk vertelde zij dat wij de kersensoort Merchant gingen nuttigen. Heerlijke grote, glimmende zoete kersen. De mand die gebruikt wordt om de kersen te plukken wordt “Haanderik” genoemd en de haak “Dissel”. Dit verwijst naar de kersenhistorie in IJsselstein en waar dus de straatnamen Haanderik en Dissel vandaan komen. Mooie historische IJsselsteinse informatie.

Na een lekkere kop koffie of thee met een heerlijke plak cake konden we genieten van een lekker bakje kersen. De sfeer was gezellig ondanks dat het een zeer warme dag was en het bekertje water was daarom ook zeer welkom.

Met z’n allen hebben we heerlijke middag gehad en gezellig kunnen bijpraten genietend van de kersen. De oudste Zonnebloemgast is 98 jaar en wil volgend jaar ook weer mee! Geweldig toch!

Clarie van de Langenberg

06-21976882
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk