Het andere uitje

Zonnebloem afdeling

Via Breda kregen wij het bericht dat medewerkers van de firma Abbott uit Weesp Zonnebloemgasten een gezellige middag wilden bezorgen

Met drie kleine busjes gingen twintig gasten en drie vrijwilligers op weg naar Amsterdam. Naar Artis. Het was een van de slechtste dagen van de maand november. 's Morgens zag het er nog naar uit dat we dit uitstapje af moesten zeggen, het tregende en het stormde. Maar de weergoden waren ons gunstig gezind. Het was droog toen we bij Artis aankwamen. Hier stonden de mederwerkers van de firma Abbott uit Weesp al op ons te wachten. Met de rolstoelen en voor iedereen een verrassing.Een lekkere warme fleese sjaal en handschoenen! In het restaurant werd er eerst koffie gedronken met heerlijke appeltaart.Daarna gingen de gasten met een of soms met twee begeleiders het park in. De meeste gasten waren nog nooit in Artis geweest. Natuurlijk kregen de apen de meeste belangstelling. Maar ook de prachtige vlindertuin met schitterende planten en de kleurrijke vlinders werd bezocht. Er was  ook veel aandacht voor de giraffen, olifanten, de reuze schildpad en de andere dieren. Tot slot nog een afscheidsdrankje en toen was het tijd om naar de busjes te gaan en uitgebreid afscheid te nemen van de medewerkers van Abbott. Nog een broodje, een sapje en een koek voor onderweg en toen konden we aan de terug reis beginnen. Deze verliep niet zo voorspoedig als de heenreis. Slecht weer en heel veel files. Maar iedereen had het in de busjes zo druk met te vertellen hoe aardig hun begeleider wel niet was geweest, dat er van het slechte weer en de  files weinig te merken was. In Krimepen stonden de belbussen al  klaar om iedereen weer veilig thuis te brengen.Een bedankje voor de medewerkers van Abbott, de chauffeurs van de Zonnebloembusjes en de mensen van de belbus is hier zeker op z'n plaats. Dankzij hun hadden onze gasten weer een heerlijke middag! 

foto's klik hier

of de link hieronder

 

 

Tom Janse

0180-513686
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken