Dolfinarium

Zonnebloem afdeling

Met de bus op pad voor een bezoek aan het Dolfinarium in Harderwijk

Op donderdag 19 mei zijn we met de gasten en vrijwilligers naar het Dolfinarium in Harderwijk geweest. We hadden uiteraard op heel mooi weer gerekend maar bij vertrek was het zwaar bewolkt. Dit kon echter de pret niet drukken omdat we er allemaal heel veel zin in hadden om naar de dolfijnen show te gaan. Aangekomen bij het Dolfinarium kregen we koffie met een heerlijke appelpunt. We werden om 12 uur bij de dolfijnenshow verwacht waar we konden gaan genieten van het spektakel van de dolfijnen met hun trainers. De dolfijnen namen ons mee op wereldreis. We ontdekten de wereld door de ogen van de dolfijnen. Het was een prachtige show vol verrassende sprongen en mooie licht effecten.

Na de dolfijnenshow stond er een heerlijke lunch voor ons klaar zodat we met volle magen van de middag konden genieten. Toen we uit het restaurant kwamen was de zon in zijn volle glorie doorgebroken. Samen met mevrouw Huisman ben ik op weg gegaan naar het Roggen rif, dit is de woonplaats op het park van de haaien en de roggen. Hier kun je zien waar ze rustig langs komen zwemmen en waar je ze kunt aaien en aanraken. Hierna zijn we naar het Odizee gegaan waar je de dolfijnen en de walrussen onderwater van dichtbij kunt bekijken. Prachtig was het om deze dieren van zo dichtbij te zien zwemmen. Om 14.30 zijn we naar het zeeleeuwentheater gegaan waar we konden genieten van de voorstelling met de zeeleeuwen. Wanneer de scheepsleerling Robin op een onbewoond eiland aanspoelt begint het avontuur. Op het eiland ligt een kostbare amulet verstopt, Robin en de zeeleeuwen en een andere eilandbewoner beginnen een zoektocht en vinden natuurlijk de amulet.

Wat hebben wij allen genoten van deze show en deze dag die zo bewolkt begon en die zo zonnig eindigde.

 

 

 

Tom Janse

0180-513686
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken