Varend Corso

Zonnebloem afdeling

Naar De Lier om de versierde boten te bewonderen

Met de Zonnebloem gasten naar het varend corso in het Westland op Vrijdag 5 augustus.

Om 11.45 uur stonden de meeste gasten al reikhalzend uit te kijken, bij het busstation, naar de bus die ons naar De Lier zou brengen.

Het instappen verliep zeer voorspoedig en zo konden we rond 12.15 uur vertrekken vanuit Krimpen aan den IJssel. De rit duurde een goed half uur en we werden hartelijk ontvangen op onze bestemming.

Een hele rij stoelen stond voor ons klaar en van pallets was een trap gemaakt om het lopen tegen de dijk op  te vergemakkelijken.  Nadat iedereen zich had geinstaleerd werd er koffie geserveerd. Alle deelnemers genoten van het heerlijke weer en de koffie.

Tegen half drie kwamen de eerste boten voorbij. De ene boot was nog mooier dan de andere. Regelmatig klonk er applaus op. Zon en wolkenvelden wisselden elkaar af maar we hebben het droog gehouden.

Veel te snel was het vier uur en kwam de laatste boot voorbij. De vrijwilligers hebben alle deelnemers weer geholpen om veilig in de bus te komen. De rit ging verder naar Nootdorp waar Zonnebloem gasten en vrijwilligers konden genieten van een overheerlijke pannenkoek. Er werd hard gewerkt door koks en bediening maar iedereen had vlot een pannenkoek naar zijn of haar keus.

Om18.15 uur werd de terugreis aanvaard. Bij aankomst in Krimpen stonden de bussen van de belbus klaar om de deelnemers naar huis te brengen.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd uitstapje. Het is zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Tom Janse

0180-513686
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken