Kerstviering 2016

Zonnebloem afdeling

Kerstviering Sperwer

Kerstmiddag 2016

 

Donderdagmiddag 15 december is de zaal van de Sperwer klaargemaakt voor een samenzijn van zo’n 40 Zonnebloemgasten en verschillende

vrijwilligers. De kerstboom stond er al, en meegebrachte kerststukjes en kerstballen maken de tafeltjes extra feestelijk.

De gasten arriveren en worden verwelkomd met koffie of thee met wat lekkers.

Na een tweede kopje is het tijd voor een kleine kerstviering, die zoals gezegd wordt: “misschien iets anders is dan u gewend bent, of misschien ook wel niet … In ieder geval willen we met elkaar stil staan bij Kerst.”

Het thema is “Vrede” en wordt gekoppeld aan het verhaal van de geboorte van Jezus. De kerstviering wordt ondersteund door een PowerPoint- presentatie met veel mooie afbeeldingen, met kerstliederen die we samen zingen (begeleid op het keyboard) en met een lied via YouTube van Casting Crowns: I heard the bells on Christmas Day.

Na dit onderdeel van de middag wordt een drankje geschonken en rond 5 uur arriveert het eten, want het geheel wordt afgesloten met een buffet, verzorgd door eetcafé de Crimpenaar. En dat laat iedereen zich goed smaken! Lekkere soep, een varkenshaasje met room-champignonsaus, rode kool of boontjes met Parijse worteltjes, friet en salade en als toetje de keus tussen crème brulee of tiramisu. Koffie of thee geserveerd met een kersenbonbon maken het geheel af.

Tenslotte krijgt iedereen een kersttasje uitgereikt krijgt met verschillende versnaperingen erin en met de beste wensen voor het nieuwe jaar.

En dan is het tijd om naar huis te gaan, met de belbus of een familielid.

Tenslotte een deel van een gedicht dat tijdens de kerstviering werd gelezen:

In de mensen van vandaag

zie je soms de liefde winnen,

onverwacht iets goeds beginnen,

zie je iets van vrede groeien,

en een sprankje hoop gaan gloeien.

In de mensen van vandaag

zie je een verborgen laag.

Wie dat ziet, durft weer te hopen

en houdt steeds beide ogen open,

durft te dromen als een kind

dat de vrede het ooit wint.

 

Voor de foto's zie onderstaande link.

Tom Janse

0180-513686
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken