Met de boot door de Biesbosch

20221006092458jpg

Het was al weer geruime tijd geleden dat we een groot uitstapje hadden georganiseerd, maar op 6 oktober was het dan zover: Een busreis naar en een boottocht door de Biesbosch.

Om 9.00 uur verzamelden gasten en vrijwilligers izich op ons startpunt in de Vijverhoek. Rond 10.00 uur kwam de bus van Gilbert Reizen voor staan en kon iedereen een plaatsje zoeken in de bus. We reden een mooie route langs de Lek, de molens bij Kinderdijk naar Leerbroek, een heel klein buurtschap in de Alblasserwaard. In bar-bistro en pannenkoekenhuis Onder de Pannen hebben we de lunch gebruikt en na zo'n lange tocht lieten gasten en vrijwilligers zich dat goed smaken. 

Daarna weer de bus in en met al die rollators en rolstoelen en met gebruik van de personenlift duurt dat wel even. Gelukkig had iedereen zijn plaats weer gevonden en reden we naar Drimmelen. Daar gingen we met een rondvaartboot van de Zilvermeeuw een boottocht maken door de Biesbosch. Er was van alles te zien, maar geen bevers of otters. Iedereen vermaakte zicht uitstekend en daarna de korte route terug naar Krimpen. De buschauffeur verraste ons met toelichting op bezienswaardigheden onderweg en ondanks dat hij ons een file had beloofd, zat dat er deze keer niet in. In de bus had iedereen nog iets te eten en te drinken gekregen. Omstreeks half zes waren we terug bij de Vijverhoek. De belbussen stonden ons al op te wachten. Een geslaagde dag was ten einde en nu zijn we in afwachting van alle najaarsactiviteiten.

 

Karel Hartsuiker, onze vaste fotograaf heeft veel foto's gemaakt van deze dag die u hier kunt bekijken.

Tom Janse

0180-513686
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken