Bloesemtocht 21 april 2023

20230421100539jpg

Al vroeg hadden onze gasten zich verzameld in Buurtkamer de Vijverhoek om er op uit te gaan voor een bloesemtocht.

. Het weer zat vandaag gelukkig erg mee: de zon scheen en iedereen had er enorm, veel zin in. De bus van Gilbert Reizen reed voor en nadat alle rollators en rolstoelen waren in geladen en de gasten met de lift de bus in werden geholpen, kon de reis beginnen.
Het werd een fraaie tocht langs diverse kleine plaatsjes, dorpen en buurtschappen. Via Schoonhoven en Gouda door Zuid-Holland richting Harmelen.

Onderweg konden we genieten van de pittoreske plaatsjes, hoewel van de bloesem weinig te bespeuren viel. Dat had deels te maken met het nog lang koude voorjaar, maar ook met het feit dat de bloesem veelal laagstand betrof die niet altijd zichtbaar was achter de bebouwing. Pas ’s middags, op de terugtocht, richting Krimpen betrof het zgn. hoogstand en dat was beter te zien.

 

We kwamen aan in Harmelen en stapten binnen bij het Wapen van Harmelen, een mooi hotel-restaurant. Hier gebruikten we de lunch. Het was meer een middagdiner met aspergesoep, een varkenshaas, gemengde salade en frites en ijs als dessert. Ieder liet het zich goed smaken.

Na afloop konden we nog even de stad in (nou ja, stad, het dorp). Voornamelijk kledingzaak Ajola mocht zich in grote belangstelling van de Krimpenaren verheugen.

Daarna het tweede deel van de tocht: een prachtige route langs de Vecht met de vele fraaie buitenplaatsen en theekoepels eb kasteel Haarzuilen. Onze chauffeur kon gelukkig niet alleen goed zijn bus besturen, maar hij wist ook veel te vertellen van alles wat we onderweg zagen.

Op dezelfde plaats als waar we de lunch hadden gebruikt, kwamen we ook weer terug. In het Wapen van Harmelen dronken we nog een kop koffie voordat we de reis naar Krimpen aanvaardden.

Omstreeks 17.30 uur waren we weer bij de Vijverhoek. De belbussen stonden al te wachten om de gasten naar huis te brengen. Gasten en vrijwilligers hebben erg genoten van deze mooie tocht.

Voor de foto’s, klik hier.

Tom Janse

0180-513686
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken