Ook Leerdam e.o. vieren Jubileum Zonnebloem

Met dank aan Mimi van Rossem: Artikel 24 januari 2024 HET KONTAKT

LEERDAM – De Nationale Vereniging de Zonnebloem viert dit jaar haar 75 jarig bestaan. Om dit te vieren worden er landelijk leuke activiteiten georganiseerd. Maar ook de lokale afdelingen organiseren activiteiten om dit jubileum te vieren.

Zo gaat de afdeling Leerdam op 2 mei met 100 van haar gasten en vrijwilligers in twee bussen en speciale rolstoelbusjes een geheel verzorgde dagtocht organiseren naar de Keukenhof in Lisse.

Veiling van kunststukken.

Voorzitter Angela Staats vertelt hierover: “Dit wordt een speciaal dagje uit met alles er op en er aan. Om deze dag mogelijk te maken hebben wij de hulp van de Lions Club Leerdam ingeroepen. Want aan het organiseren van dit uitje hangt natuurlijk een prijskaartje. Omdat wij de kosten voor de gasten die meegaan zo laag mogelijk willen houden hebben wij met de Lions bedacht een veiling van bijzondere glasstukken, kunst en diensten te gaan veilen. De Lions hebben aangeboden deze veiling, die op 9 maart in de Bethelkerk aan de Westwal wordt gehouden, te organiseren. De vrijwilligers van de Zonnebloem verzorgen deze middag een inloop High Tea.” Om deze veiling mogelijk te maken heeft de Zonnebloem Leerdam en de Lions Club uw hulp nodig. De organisatie is op zoek naar mensen die een bijzonder glasobject bezitten, daar een verhaal bij hebben en deze zouden willen schenken aan de Zonnebloem Leerdam. Staats: “Want glas en Leerdam horen toch bij elkaar. Maar ook andere kunstobjecten in welke vorm dan ook zijn zeer welkom.” Naast het veilen van kunst worden ook diensten geveild. Hierbij valt te denken aan een tuinman voor een paar uur, iemand die bij u komt koken, een schilder die zijn diensten aanbied of een vakantiehuisje aanbiedt voor een weekend. Alles is welkom, iedereen heeft wel iets te bieden. Naast de veiling wordt er ook een verkooptafel ingericht. Ook hiervoor zijn wij op zoek naar items die zich hiervoor lenen.”

De veiling wordt zaterdag 9 maart gehouden in de Bethelkerk aan de Westwal 29a in Leerdam. Inloop en High Tea vanaf 14.00 uur, de veiling begint om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Wilt u iets doneren voor de veiling of heeft u vragen dan kunt u mailen naar: zonnebloem.leerdam@gmail.com. Of bellen naar contactpersoon Lions Club, Bart Bruggeman, 06-54282003.

Wat doet de Zonnebloem Leerdam?

De afdeling Leerdam telt 135 gasten en ruim 35 vrijwilligers. Zij organiseren een aantal activiteiten per jaar. Om goed in te spelen wat de gasten willen is vorig jaar tijdens een poffertjesmiddag onder de gasten een enquête gehouden. Hierbij kwam duidelijk naar voren dat veel ouderen graag een dagje uit of een huisbezoek willen. Maar ook culturele uitjes was een wens. Hierop inspelend heeft vrijwilliger Gerrit Nieuwenhuis vorige week donderdagmiddag een prachtige presentatie verzorgd met oude foto’s van Leerdam en het verhaal verteld over het ontstaan van onze Glasstad. Deze middag is in het gebouw van Maranatha gehouden en was druk bezocht. ( zie foto)

Vrijwilligers.
Net zoals bij vele andere organisaties en verenigingen kan ook de Zonnebloem niet zonder vrijwilligers. Zij zijn de motor achter alle activiteiten. Orrie Smits(80) en Trudy van Dalen twee van de vrijwilligers vertellen heel enthousiast over hun vrijwilligerswerk. Smits: “Ik ben 25 jaar vrijwilliger geweest maar ben daar vanwege mijn leeftijd mee gestopt, nu ben ik gast. Ik genoot er van om het de gasten naar de zin te maken en leuke dingen met hen te doen. Zoals de bingo en spelletjesmiddagen en vorig jaar van het geweldige optreden van Willeke Alberti. Ook heb ik bij mij thuis op de boerderij tientallen gasten ontvagen voor de poffertjes en pannenkoekenmiddagen. En natuurlijk heb ik genoten van de onderlinge band met de andere vrijwilligers. ” Dit is echt een heel gezellige groep.”
Trudy van Dalen denkt nog met veel plezier terug aan de honderden pannenkoeken die zij vorig jaar bakte. “Je krijgt er zoveel voor terug. Het is zo mooi om de mensen te zien genieten.”

Ook vrijwilliger worden? Bel dan naar 06- 18282171.

Angela Staats

06-18282171
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?