2006

winter-2010-6jpg

Activiteiten: bingo, boottocht, loten verkoop, nationale ziekendag, theater, bezichtiging nieuwe Zonnebloemboot

Bingo: Iedereen heeft het als zeer leuk ervaren. De gasten vonden het leuk om ook eens in verzorgingstehuis ‘Greunshiem’ te zijn.

Boottocht: er zijn deze keer veel nieuwe gasten bij. Het was ronduit een zeer gezellige dag, al was droog (en koud!!) weer, in de boot was het gezellig warm, het uitzicht wederom mooi (lentetaferelen: vogels te dansen en zingen, springende vissen en raspende kikkers….). De bemanning was goed gemutst en in Sneek stonden diverse vrijwilligers klaar om de gasten een ‘rondje Sneek’ te geven. Op de terugreis genoten de gasten en vrijwilligers van een uitgebreide lunch (koud en warm), daarna een potje bingo en het bleef gezellig mede door de heer Rodenburg die zorgde voor muziek aan boord.

Loten verkoop: Ook dit jaar worden er weer 2200 loten besteld bij Breda, dochters van Jetty helpen deze keer ook mee, fanatieke verkopers kunnen we altijd gebruiken. het is erg goed verlopen. De verkoop bij de Miro was erg goed, bij Albert Heijn in Camminghaburen viel het tegen, tijdens de  braderie verkopen bleek achteraf niet een goede keuze te zijn. Uiteindelijk zijn alle 2200 loten verkocht, mede door de inzet van alle vrijwilligers die langs de deuren loten hebben verkocht.

 

 

Bezichtiging: op de warmste dag van de afgelopen weken (woensdag 26 juli) hadden wij de eer om het nieuwe zonnebloemschip te bezichtigen, gelukkig was er airco aan boord zodat het binnen beter toeven was dan buiten, er waren ca. honderd vrijwilligers uit verschillende regio’s.
Nadat we genoten hadden van lekkere koffie met gebak werden we welkom geheten door de algemeen directeur van De Zonnebloem.
We werden in drie groepen verdeeld en zo werd onze groep rondgeleid door de chef van het restaurant. INDRUKWEKKEND…
De enorme wasmachines die volop draaiden (en dan was daar het beddengoed nog niet eens bij want dat gaat allemaal naar de wasserij)
De linnenkamer, keuken, eetzaal, kapsalon, bibliotheek en de kamers waarin de gasten verbleven: alles mochten we bezichtigen, je had het idee dat je in een verzorgingshuis rondliep, zo groot en lang waren de gangen.
Op de 98 patiënten/gasten waren er 90 vrijwilligers mee, PETJE AF voor deze mensen, na de rondleiding werden we nog toegesproken door de burgemeester van Lemmer.
Als herinnering kregen we allemaal een foto van het zonnebloemschip mee plus een theelepeltje.
Al met al een geweldige middag!

klik hier voor foto's

Nationale Ziekendag: er is deze keer een lunch geregeld op vrijdag 8 september, van half 1 tot half 3 in het restaurant “de Grote Wielen”. het was een goed bezochte lunch, te koud om buiten te zitten dus gezellig binnen lunchen. De gasten waren tevreden, het eten was goed en het uitzicht mooi.

Theatermiddag: 9 november 2006 in muziekcentrum Schaaf. Voor onze afdeling zijn 68 gastkaarten en 5 begeleiderskaarten beschikbaar. ‘De Huurder‘ is een thrillermusical m.m.v. Marnix Kappers, Joke de Kruijf, Tony Neef en Marika Lansen. De  bezoekers komen met enthousiaste reacties, de gasten hebben het naar de zin gehad.

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken