2009

Zonnebloem afdeling

Activiteiten: nieuwjaarsbijeenkomst, Imca Marina, vakantieweek, theatertournee, kerstdiner

Nieuwjaarsbijeenkomst
14 januari was er in Zalen Schaaf een nieuwjaarsbijeenkomst van de 3 Leeuwarder Zonnebloemafdelingen.
De voorbereidingscommissie had een mooi programma opgesteld, er was een optreden van Teake van der Meer en een optreden van de Leeuwarder D.O.V rolstoeldansgroep.
De muziek werd verzorgd door 4Ever.
Het was een mooie middag en iedereen heeft ervan genoten.

 

Bustocht naar Imca Marina
Uitziende naar ons uitstapje moesten sommige mensen wat vroeger uit de veren, maar o nee, toen we het raam uitkeken zagen we regen!!! Niet zo leuk dus, maar gelukkig kwam bij vertrek het zonnetje voorzichtig te voorschijn.
We kwamen bij de boerderij en wat een prachtige tuin, binnen komende hoorden we steeds zeggen: ‘wat mooi, wat mooi’.
De lunch stond klaar, we moesten zelf langs de tafels lopen om het eten op te halen, maar wat er stond: alle soorten brood, beleg, drinken en ook nog een kroket.
Na het eten hield Imca Marina een lezing in de kapel over het verleden van de streek en de boerderij, ze kan leuk vertellen, ook heeft Imca Marina nog gezongen
Half 4 vertrokken we weer richting Leeuwarden, na Drachten nam de chauffeur een toeristische route, precies om half 6 waren we thuis.
Hartelijk dank aan de vrijwilligers die deze dag voor ons mogelijk maakten. Hopelijk tot een volgende keer!

klik hier voor foto's

 

Vakantieweek naar Neuerburg
maandag 27 april zijn we vertrokken om 9 uur, met 22 gasten en 22 vrijwilligers.
De busreis was geweldig, in Grathem kregen we een lunch wat heerlijk in de smaak viel, om ± 17:00 kwamen we bij het hotel, een prachtige kamer.
‘s Avonds hadden we een kennismakingsavond, dat was erg gezellig, iedereen ging op tijd naar bed, het was tenslotte een vermoeiende dag.
Na een goede nachtrust gingen we dinsdag naar Eifel-Zoo (dierentuin) in Lunebach, ‘s avonds stond de barbecue gereed en hebben we nog lekker gegeten.
Woensdag hebben we een prachtige rondrit naar Vianden, Diekirch en Echternach gehad, ‘s avonds hebben we een gezellige avond gehad, Uli verzorgde de muziek, en er werd volop gedanst, ik zelf zit op rolstoeldansen en daarom hebben mijn man en ik ook nog een dansdemonstratie gegeven.
Donderdagmorgen mochten we uitslapen, de morgen was voor vrije besteding.
‘s Middags hadden we de keuze of wandelen in het gezellige stadje Neuerburg of naar Diekirch te gaan, ‘s avonds hebben we leuke spelletjes gedaan.
Vrijdag gingen we om 10:30  weg en komen langs de bierfabriek in Bitburg en de abdij van Prum,  in Bullingen (precies op de Duits/Belgische grens) zijn we naar het miniatuur spoorwegmuseum en het kerststal museum geweest wat bijzonder interessant was, in het hotel stond het slotdiner op ons te wachten,
Zaterdagmorgen moesten we op tijd opstaan om koffers en tassen in te pakken,
we vertrekken om 10:30 en zijn ± 17:30 weer in Leeuwarden.
We kunnen terug zien op een fijne week, hierbij wil ik gelijk de gelegenheid aangrijpen om alle vrijwilligers nogmaals te bedanken, wat jullie allemaal voor ons doen, geweldig.

klik hier voor foto's

 

60 jaar Zonnebloem
Jubileum theatertournee in de Harmonie Dit jaar op 2 november wordt de theatertournee aangeboden als verjaardagscadeau aan de vrijwilligers en gasten.
De 16 afdelingen van regio Noord Friesland waren allen aanwezig, de bussen reden af en aan.
In de hal waren naambordjes per afdeling neergezet en werden de gasten en vrijwilligers op koffie of thee met oranjekoek getrakteerd.
‘De Ontmoeting”is een toepasselijk thema van de speciale, revueachtige, jubileumshow.
De artiesten Danny de Munk, Henk Poort, Lucie de Lange gaven samen met het showballet en orkest een geweldige show, van onze afdeling waren 18 vrijwilligers en 36 gasten aanwezig die enorm hebben genoten.
In de pauze overhandigden studenten van studentenvereniging Osirus van het van Hall instituut een cheque ter waarde van € 1344,68 aan de heer Kok voorzitter van de regio, dit was de opbrengst van enkele acties o.a. het eieren gooien op Koninginnedag.
Na afloop stonden de bussen weer klaar om iedereen naar huis te vervoeren.

 

Kerstdiner
14 december, rond half vier kwamen de meeste gasten binnen, het was even een drukte, maar om 4 uur zat iedereen aan tafel.
Met een optreden van het duo Jan en Rinus werd er genoten van een lekker warm bakje thee of koffie, Bij de kerstliederen begon bijna iedereen mee te zingen en zat de kerstsfeer er goed in voor de avond.
Om half zes kregen we een heerlijke amuse, hierop volgde de eerste gang, forrelfilet, nadat iedereen genoten had van de forrelfilet, las Moniek een prachtig kerstgedicht voor.
De tweede gang was een kastanje-soepje, niet iedereen vond het lekker ruiken en uitzien, maar  hebben het toch geprobeerd en het viel goed in de smaak.
Na de soep werd het kerstverhaal, ‘De engel’ voorgelezen door Ciska (stagiaire) en Jetty, de gasten vonden het prachtig.
De derde gang was een heerlijke kalkoenfilet en tot slot het nagerecht, yoghurt-dragonijs.
Plotseling een hoop kabaal van een bel en daar was de Kerstman met cadeautjes, voor de vrouwen een lekker geurtje en voor de mannen douchegel.
Bij het afscheid hebben we alleen maar vrolijke gezichten gezien en leuke reacties gekregen en kwamen de vrijwilligers van de kerstcommissie tot de conclusie dat het een geslaagd kerstdiner was.

 

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken