2011

Zonnebloem afdeling

Activiteiten: bingo, carnaval, paaspakketten, zomerhartenwens, nationale ziekendag

Bingo
Op 25 januari, vond de bingo van de Zonnebloem plaats in een zaal van Greunshiem, om half 2 zou de bingo beginnen, maar om 1 uur stroomden de eerste gasten al binnen.
De vrijwilligers hadden koffie, thee en koekjes klaar staan en de ouderen konden een leuk plekje uitzoeken in de zaal.
Er hadden zich 46 gasten opgegeven, er waren zelfs 5 gasten die spontaan
Er waren verschillende rondes waarbij er ´bingo´ gehaald kon worden en er waren leuke prijzen.
In de pauze werd er trekzak muziek gespeeld door ´Dy OareTwa´ en iedereen kon weer even ontspannen en kletsen met elkaar en ze kregen drinken en wat lekkere hapjes.
Deze middag werd d.m.v. prijzen voor de bingo gesponsord door de volgende bedrijven:
Fietswinkel Mient de Vries, Drogisterij Prinsen, Slagerij Smit, Bloemenboetiek de Anemoon, AH, C1000, allen in winkelcentrum Camminghaburen en de Makro Hidalgoweg 2 Leeuwarden

 

Carnavalsmiddag
7 maart in zalen Tivoli, de Zonnebloem afdelingen van Noord Friesland werden uitgenodigd door de Carnavalsvereniging ‘de Olde Bereleut’ uit Leeuwarden en de raad van elf.
Er waren ongeveer 150 personen aanwezig en een aantal vrijwilligers, iedereen kreeg een feesthoedje op.
Voordat Prins Us Heit fan Ljouwert en Prinses Linda werden voorgesteld, zongen we met elkaar het clublied, het dweilorkest ‘de Humpys’ bracht de stemming er goed in, de handen kwamen op elkaar en mee klappen, de polonaise werd in gezet, dat bleef de hele middag zo, het ‘ALAAF’ hoorden we regelmatig.
Prins Carnaval vertelde ons dat de ‘Olde Bereleut’ 11 jaar bestaat, iedereen had inmiddels koffie of thee en gebak, dat smaakte heerlijk.
Er werd met elkaar gezongen, veel bekende liederen en tussendoor werden leuke grappen verteld.
Toen was het de beurt  aan het Trekharmonicaorkest  ‘Malkander’, dit was ook heel mooi, ze speelden verschillende liedjes en ook zongen 2 heren een lied dat werd opgedragen aan Hanny en Aukje.
Na de pauze was het de beurt  aan Anneke Douma de klapper van de middag ,ze had eerst even een praatje met de zaal , toen begon ze te zingen veel bekende liederen  o.a. het  Dokkumer lokaaltsje, it feintsje fan Menaem, Bonke Bonke feart,  en op het eind zingen we nog met elkaar het  Frysk Volkslied en natuurlijk nog een toegift, en weer werd de polonaise ingezet, wat een heerlijk  feest !!! en wat een blije gezichten in de zaal. 
Iedereen wordt bedankt voor de fantastische middag, in het bijzonder de Carnavalsvereniging en de Zonnebloem dat U zo iets groots hebben georganiseerd.     

klik hier voor foto's                                                    

Paaspakketten
Scholieren van basisscholen en vrijwilligers van de Zonnebloem
brengen 15.000 paaspakketjes bij ouderen thuis.
Terwijl er de laatste jaren volop aandacht is om de decembermaand voor ouderen zo gezellig mogelijk te maken, blijft het met de paasdagen bij veel senioren angstvallig stil.
Juist dan is aandacht voor hen extra belangrijk, rond feestdagen als Pasen wanneer iedereen met familie of vrienden bij elkaar komt voelen veel ouderen zich eenzaam en soms zelfs vergeten.

klik hier voor foto's 

Zomerhartenwensen naar Volendam
Op woensdag 24 augustus om half 10 vertrekken wij (2 gasten en 2 vrijwilligers) richting Afsluitdijk op weg naar Volendam, de beide dames vertelden dat ze zeer verrast waren dat zij uitgekozen waren om hun wens te vervullen.
Aangekomen in Volendam genieten we eerst van koffie en thee met een heerlijke punt appelgebak en van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water.
Na een wandeling door Volendam gaan we met de boot naar het voormalige eiland Marken, gelukkig zaten we binnen lekker droog want er kwam toch een hoosbui.
Nog een mooie foto in kleder­dracht laten maken om deze bijzondere dag niet te vergeten, namens de dames ontzettend bedankt, het was een heel fijne verwendag.

 

Nationale ziekendag
11 september, de commissie heeft een gezellige middag gepland voor de Zonnebloem gasten in het MFC in Camminghaburen.
Voor de muzikale omlijsting was er het duo “De Nije Friezen”, een duo dat op muzikaal gebied van alle markten thuis bleek te zijn, dit tot groot plezier van onze gasten.
Menig Nederlands en Fries liedje werd uit volle borst mee gezongen, begeleidt door handengeklap en af en toe werd er ook geswingd.
Tussen de muziek door werd er nog wel eens een leuke mop door een van de muzikanten verteld en hier werd door de gasten hartelijk om gelachen.
Een van onze gasten had haar mandoline meegenomen en zij heeft samen met het duo twee leuke liedjes ten gehore gebracht, dit gastoptreden werd zeer door de aanwezige gasten gewaardeerd en met een groot applaus besloten.
De reacties van onze gasten waren hartverwarmend en tevreden keerden zij huiswaarts.
Ook de organiserende commissie kijkt met veel plezier en voldoening terug op deze middag.

 

 

 

 

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken