2012

Zonnebloem afdeling

Activiteiten: bingo, theatermiddag, boottocht

Bingo
22 januari, het begon met een moeilijke aanloop, maar ineens begonnen de aanmeldingen binnen te stromen, de bingomiddag zelf begon ook wat rommelig, de dames, er was één heer, kwamen zelfs uit het niets opdagen.
Onze afdeling heeft een eigen bingospel gekocht, altijd alles weer lenen bevalt niet, dus na het welkomswoord van de voorzitter kon er gedraaid worden, Henk draait voor het eerste getal, maar alle ballen vliegen in het rond.
De afsluiting, op het oog goed dicht, gaat los door het gewicht van de balletjes, ook de tweede keer mislukte het.
Na het oprapen van de balletjes, zijn ze met de balletjes in een plasticzak verder gegaan, je mist meteen het echte bingoratelgeluid, Klaas is op zoek gegaan naar de juiste tang, via de spoelkeuken werd Klaas verder door de spelonken van Greunshiem naar de werkplaats gebracht, daar vond hij de juiste tang.
In de pauze kwam alles goed, na een natje en een droogje begon de echte bingo weer, iedereen leek tevreden.
Behalve één tafel, daar hadden ze ontdekt dat nummer 61 nooit genoemd was en ja hoor, balletje nummer 61 lag nog ergens tussen de tafels, het werd helemaal goedgemaakt.
Al met al was het een geslaagde middag, we hebben het weer met veel plezier geregeld.

Theatermiddag
26 maart, Circus Monetti heeft zijn tent opgeslagen op het podium van de Harmonie, van de regio Noord-Friesland waren ruim 550 gasten en vrijwilligers naar de Harmonie afgereisd.
De vijf spelers zijn Mariska van Kolck, Harry Slinger, Heddy Lester, Jacqueline Aronson en Pauline du Bois, zij worden bijgestaan door drie muzikanten.
Het verhaal gaat over een klein rondreizend familiecircus Circus Monettidat na het overlijden van de circusdirecteur van de ene bizarre verrassing in de andere valt.
Het was een vermakelijke voorstelling, ook de muziek – met als pianist de vermaarde Ruud Bos – was voortreffelijk.
Na afloop en bij andere ontmoetingen hebben onze vrijwilligers te horen gekregen, dat zij een prachtige middag hebben beleefd en dat de Zonnebloem heel erg veel bedankt word voor dit uitje.

 

Boottocht
22 mei, rondje Leeuwarden toen de vrijwilligers om 12.30 uur bij de boot aankwamen bleken er al velen gasten aanwezig te zijn, sommige waren om 11.45 uur al door de taxi gebracht, we vinden dit zeker gezien de weersomstandigheden (het was ruim 25 graden en in de boot nog een tikje warmer) veel te vroeg.
Gedurende de boottocht kregen de gasten extra frisdrank aangeboden i.v.m. de hitte, verder heeft elke gast kunnen kiezen uit een bittergarnituur en kaas of worst.
De boottocht was een groot succes, de vriendelijke kapitein heeft veel van Leeuwarden verteld.
De gasten genoten hiervan en van de gezellige trekzak muziek door Marjan van Balen (verzorgende) ze deelde tekstboekjes uit zodat iedereen mee kon zingen, dit werd uit volle borst gedaan.
In het restaurant ‘de Grote Wielen’ stond de koffietafel al klaar, er was een zeer grote diversiteit aan broodjes, beleg, fruit, de broodmaaltijd werd alom geroemd.
Om 18:00 uur waren er al wat taxi’s aangekomen en deze werden netjes door de ober omgeroepen zodat de gasten die mee moesten alvast naar buiten konden terwijl de anderen fijn bleven zitten.
Door dit systeem van omroepen ging het verlaten van het restaurant zeer relaxt.
Helaas waren de taxi’s van 2 gasten erg laat, bovendien bleek dat beide gasten om 18.30 uur hun medicatie moesten innemen, er is diversen keren met de taxicentrale gebeld en uiteindelijk kwam om 19.15 uur een taxi voor beide gasten.

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken