2013

sam0041jpg

Activiteiten: bingo, boottocht, dineren bij Resto van Harte, zomerhartenwensen, ballonvaart, nationale ziekendag

Bingo
22 februari, het was koud …en er lag een dik pak sneeuw, maar binnen in onze bekende zaal in Greunshiem was het lekker warm en gezellig.
Wat hadden onze vrijwilligers het gezellig gemaakt, alles versierd met leuke vlaggetjes en bloemen, nee aan hen zou het niet liggen.
Alles was keurig verdeeld, wie wat moest doen, dus liepen we elkaar niet voor de voeten.
Een volleerd bingo team hebben het spel geleid, alle prijzen zijn vergeven.
In de pauzes door werden we vermaakt door het duo “DIE OARE TWA” met hun trekzakmuziek en werden de mensen voorzien van lekkere hapjes, een sapje en ADVOKAAT met SLAGROOM natuurlijk.
Na afloop kon iedereen voldaan huiswaarts keren, met vermelding dat deze keer het WMO vervoer keurig op tijd was.

 

Boottocht
28 mei, rondje Leeuwarden met ‘de Wetterfreule’, het begon met heel mooi weer, een plekje buiten op het dek, heerlijk in de zon.
Ik deed dit voor de eerste keer, dus wel spannend toch, waar ik anders veel op m’n scootmobiel langs reed, kon ik nu vanaf het water bekijken.
Zo heb ik Leeuwarden nog nooit gezien, het mooiste vond ik de Prinsentuin, daar lagen dierbare herinneringen en emoties, de Dokkumer Ee was ook geweldig en de Bonkevaart.
Al met al een ZEER geslaagde middag, DE MOEITE WAARD.
Dank je wel lieve mensen van de ZONNEBLOEM dat ik dit mocht mee maken.

 

Dineren bij Resto van Harte 
Van de Rikistichting hebben we dit jaar dinerbonnen gekregen om uit te delen onder onze gasten.
In Leeuwarden is het restaurant gevestigd in ‘Het Nieuwe Hoek’, 2x per week op dinsdag en donderdag vanaf half 6 tot ongeveer kwart voor 8 kun je er genieten van een driegangenmenu.
Er zijn inmiddels 34 Resto’s in Nederland die drijven op vrijwilligers en twee betaalde krachten, de Resto manager en de horecacoördinator.
Het is een laagdrempelige manier voor veel mensen om weer ergens bij te horen, en te genieten van een lekker en betaalbaar driegangendiner, er komen ook veel alleenstaanden voor de gezelligheid.

 

Zomerhartenwens bezoek aan geboortedorp.
Het is prachtig weer en de stemming is opperbest, we gaan op weg naar het Groninger land.
Via prachtige landweggetjes zijn we naar Garnwerd gereden en bij het bekende café Hammingh op het terras gezeten aan het Reitdiep.
We kwamen steeds dichter bij mijn geboortedorp en na deze stop zijn we dan ook verder gegaan in de mij zo bekende omgeving.
Zo kwamen we bij mijn geboortehuis, Huize Koekoek, het stond er nog en zelfs de naam was nog zichtbaar.
Veel dierbaarbare plekjes uit mijn jeugd hebben we bekeken en steeds meer herinneringen kwamen naar boven.
Rond half 2 kwamen we aan in ons hotel midden in de stad Groningen, we zijn daar goed en gastvrij ontvangen en hadden een aangepaste kamer.
Nadat ik gerust had zijn we met de rolstoel de stad in gegaan en daar lopend veel mooie plekjes opgezocht.
Na een goede nacht hebben we een goed verzorgd ontbijtbuffet gehad en de koffers weer ingepakt, klaar voor de terugreis, wel met gemengde gevoelens.
Wat ben ik een bofkont om dit mee te mogen maken, Riki Stichting en De Zonnebloem bedankt voor zo’n geweldige trip.

 

Zomerhartenwens een dagje varen
Een paar jaar geleden had ze een tochtje op een Skûtsje gevraagd, dat was moeilijk te realiseren omdat de omstandigheden aan boord niet geschikt zijn voor een gehandicapte dame, en toen we uiteindelijk een tochtje zouden maken was ze ziek.
Nu koos ze weer voor een bootreis en was dolenthousiast dat we met de rondvaartboot De Redbad uit Terherne naar het Skûtsjesilen op de Langweerderwielen gingen.
Het was warm weer en er was heel weinig wind, de gasten aan boord behandelden mevrouw met alle egards.
Om één uur starten de skûtsjes met inzeilen, helaas er stond nauwelijks wind, ze dreven op de startlijn.
De schippers moesten heel tactisch zeilen om te kunnen profiteren van en zuchtje wind, ondanks het gedobber werd het een spannende strijd.
Mevrouw heeft genoten, ze wilde niets missen, maar uiteindelijk deed ze een paar hazenslaapjes in haar stoel. 
“Ik heb in jaren niet zo’n mooie dag gehad, geweldig bedankt Rikistichting, ik heb genoten,”

 

Ballonvaart
5 juli, na een paar keer van uitstel i.v.m. het weer, ben ik in de luchtballon geweest, een aangepaste luchtballon van de Zonnebloem en hij is nog maar een jaar in de vaart.
Wat een geweldige ervaring in Drachten zijn we opgestegen, als begeleider was mijn man mee, die heeft mooie filmopnames gemaakt.
In een aangepaste luchtballon kunnen twee gehandicapte personen mee, de gehandicapte moet met hulp wel de transfer kunnen maken, in de mand staan twee stoeltjes die elk zijn voorzien van een hydraulisch systeem zodat je over de mand kunt kijken
Het is als je in de lucht bent een bijzondere ervaring, zo’n rust en stilte, de reeën zie je, de dieren zijn wel bang, de paarden, koeien, schapen gaan op de vlucht.
Maar verder een prachtig uitzicht, je kunt ook goed met de mensen praten op de grond maar andersom niet, dus je verstaat niemand.
Bij Langezwaag zijn we geland, na afloop toen we goed en wel weer bij elkaar stonden werd er champagne gedronken, op de goede afloop.
Deze ballonvlucht had ik niet graag willen missen, mijn dank voor de Zonnebloem is daarom ook heel groot.

klik hier voor foto's.

 

Nationale ziekendag
7 september, kwamen gasten en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Leeuwarden-Oost bij elkaar voor een gezellige middag.
In het openingswoord werd vermeld dat de afdeling ruim 35 jaar bestaat, in die jaren is er heel veel werk verzet door de vrijwilligers.
Voor 2014 staat ook weer het één en ander op het programma, en suggesties voor nieuwe dingen zijn altijd welkom”.
De middag werd muzikaal opgefleurd met het duo Harry en Nel Koopmans uit Leeuwarden, veel bekende liedjes konden we meezingen en sommigen waagden zelfs een dansje!
Er werd een prachtig verhaal voorgelezen uit “Volksverhalen” van de Friese schrijver Waling Dijkstra.
De middag werd spannend afgesloten met enkele goocheltrucs van Sander entertainment.

 

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken