2014

Zonnebloem afdeling

Activiteiten: Fries museum, high tea, zomerhartenwensen, nationale ziekendag

Fries Museum 11 maart, met een groepje gasten en vrijwilligers naar het museum
We moesten met de lift, een beetje zoeken, waren zo maar anderen kwijt, maar dat kwam ook weer goed.
Voor het eerst in dit museum, wat een gewaarwording eigenlijk, de stemming was geweldig.
Een pracht poppenhuis had onze bijzondere aandacht, de klederdrachten waren prachtig, het is te veel om op te noemen, maar de meeste waard was het om uiteindelijk naar het restaurant te gaan.
Het andere groepje kwam ook snel, gezellig met elkaar en zeer tevreden.
Dank je wel Zonnebloem, dat je ons dit weer aanreikt.

klik hier voor foto's

High tea Zonnebloem i.s.m. Rikistichting 7 mei, 2 scholieren van Comenius Zamenhof helpen vandaag mee.
Jaarlijks mogen senioren wensen inleveren bij de Rikistichting, bv. een dagje naar een eiland of een rondvaart door Amsterdam, dit jaar gaan we de wensen inventariseren tijdens de high tea.
Alle senioren die een wens mochten inleveren mochten die dag komen, zo heeft iedereen een leuk dagje omdat ze dat zo verdienen en er worden 10 wensen uitgekozen.
En het was een succes, er was van alles, heerlijke hapjes, live muziek, twee vrouwen (‘DY OARE TWA’) die accordeon speelden en dat vonden de gasten prachtig.
Het was ook heel leuk en sfeervol, alles was heel erg mooi en gezellig versierd, Oma Thea heeft alles heel goed voorbereid, er is ook zeker wel wat stress in voorgekomen, maar het is allemaal heel goed gelukt.
Er was ook op het einde nog een leuk presentje voor de senioren, een leuke mok gevuld met snoep spekjes en in een verpakking.
Het was een top dag voor iedereen, maar ik wil de rest die hebben geholpen natuurlijk ook heel erg bedanken.
De Rikistichting die de Zonnebloem een bedrag heeft gegeven om de dag ook mogelijk te maken en de rest van de mensen die deze dag ook hebben meegeholpen met van alles. (Lotte, kleindochter van een vrijwilliger en Isabella)

klik hier voor foto's
 

Zomerhartenwensen Rikistichting 2014: o.a. rondrit,  winkelen, rondvaart Amsterdam,  High Tea in Koperen Tuin, Borkum, Texel , Stavoren.

Zomerhartenwens Gistermiddag ben ik zoals afgesproken met mevrouw op stap geweest voor haar hartenwens van de Rikistichting.
We hadden een rolstoel te leen van Greunshiem en dat was erg fijn, konden we overal naar toe, we zijn richting het noorden gereden en door dorpjes waar ze nog geweest was en via landelijke weggetjes.
We kwamen uit bij de waddenzeedijk en reden dwars door de kudde schapen, vond ze geweldig, wel voorzichtig natuurlijk want die beesten gaan echt niet aan de kant.
Toen uiteindelijk in Harlingen aangekomen en koffie gedronken op een terrasje met uitzicht over de Waddenzee, heerlijk, vooral met zulk lekker weer.
Nog even het centrum in geweest naar de zomermarkt die daar in juli-augustus iedere donderdag is. Het was een zeer geslaagde middag.

 

Zomerhartenwens Mijn grote wens was altijd geweest om de Nachtwacht van Rembrandt in het Rijksmuseum te Amsterdam te mogen zien, maar ik dacht dat zal wel te veel gevraagd zijn, want het is niet naast de deur, Amsterdam.
Maar woensdag 20 augustus was het dan zover, en vrijwilligster van de Zonnebloem Leeuwarden-Oost was mijn begeleidster en mijn dochter ging mee op eigen kosten.
In Hoorn hebben we heerlijk koffie gedronken met appelgebak, met behulp van de tomtom reden we rechtstreeks, zonder problemen naar het Museumplein.
Voor de ingang moesten we ongeveer 20 minuten in de rij staan voor een kaartje, maar dat was helemaal geen probleem want er stond een orkestje te spelen en het zonnetje scheen heerlijk!
En eindelijk, daar stond ik dan echt voor de Nachtwacht van Rembrandt, niet te geloven, ik kon er in eerste instantie geen woord uitbrengen!!
In het restaurant van het museum zaten twee jonge mensen naast ons en ik kon niet nalaten te vertellen dat ik door de Zonnebloem was uitgekozen voor een verwendag, ze vonden het geweldig!
Na weer heerlijk eten en helemaal uitgerust zijn we weer van start gegaan, nu voor de van Gogh, Vermeer, van Ruysdael en noem ze allemaal maar op, de slag bij Waterloo met Napoleon niet te vergeten, hierna nog even museum shoppen want een aandenken hoort erbij.
Bedankt lieve Zonnebloem en Rikistichting voor deze dag met een gouden randje.

 

Zomerhartenwens Winkelen met mevrouw, via verzorgingscentrum Greunshiem kon ik een rolstoel regelen, exact 13.00 uur stond ik met de rolstoel voor de deur.
Mevrouw wilde graag door de Kerkstraat, deze straat is erg bekend de laatste tijd i.v.m. de gezelligste winkelstraat van Nederland, hierdoor op naar de Nieuwstad, bij V&D hebben we een kopje koffie gedronken met een vruchtenvlaai.
Na de koffie zijn we verder gegaan, maar helaas begon het toen te regenen en zijn we door het Fries Museum gelopen het Wilhelminaplein over en zo terug naar de Olde Hove, daar in de buurt zijn we nog naar de Princessehof winkel geweest, waar porselein te koop en te bezien is.
Om 16.35 uur waren we weer thuis na een hele gezellige middag

 

Nationale ziekendag 27 september, met een optreden van het koor “Ratjetoe” uit Grou en een presentatie van dhr. Prinsen over Amerika.
Voor school moest ik een belang behartigen, ik kwam meteen op het idee om mijn schoonmoeder te vragen of de Zonnebloem ook mee doet aan de ‘week van eenzaamheid’.
Dit was dit niet het geval, maar ze zei tegen mij dat de Zonnebloem wel mee doen met de Nationale ziekendag, ik vroeg haar wat het inhield en hoeveel mensen ze eventueel nodig hadden, vervolgens kreeg ik een e-mail met alle informatie, zij konden wel hulp gebruiken vanwege ziekmeldingen.
Om 12 uur kwamen wij aan, wij begonnen met het versieren van de zaal, iedereen had een eigen taak gekregen, het thema van deze dag was Amerika.
Deze dag was voor de gasten, om lekker koffie te drinken en te genieten, in de pauzes waren wij druk aan het werk om te zorgen dat onze gasten ook wat te drinken hadden en wat lekkers natuurlijk.
Ik was op het eind bezig om iedereen een klein presentje te geven, maar ik was een tafel vergeten, ik pakte de presentjes en ging naar deze tafel toe, hier zaten 3 gasten aan.
Ik bood mijn excuses aan dat ik ze was vergeten, waarop een gast tegen mij zegt: Och pop maar dat geeft toch helemaal niks, wij zijn allang blij dat we een leuke dag hebben gekregen van jullie,  de cadeautjes maken niks meer uit, jullie mogen wel vaker dit soort dingen doen, super bedankt!!
Naar aanleiding van mijn eigen observatie en gesprekken met de gasten, kwam ik er achter dat deze mensen naar z’n dagje uit kijken, ze leven er gewoon naar toe om iets leuks te doen.
Ik vond het ook een prettige samenwerking met de Zonnebloem vrijwilligers, hierdoor zou ik een volgende keer wel weer willen helpen met dit soort activiteiten. Mickey, Natasja en Aloutte.

 

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken