2015

kerstpakketten-2010-7jpg

Activiteiten: Bingo, 5 mei ontbijt, Boottocht, Zomerhartenwensen, Vrijwilligersuitje, Orchideeënhoeve, Sinterklaas, Kerstdiner, Rikipakketten

Bingo
Ook dit jaar organiseerden wij weer voor onze zonnebloemgasten een bingomiddag met heel veel leuke prijzen, onder muzikale begeleiding van een trekzak duo.
De aanmeldingen kwamen wat langzaam binnen, maar de gasten hebben een erg gezellige middag gehad.

5 mei ontbijt
Omdat het 70 jaar geleden was dat we zijn bevrijd nodigen Comité 4-5 mei en het Fries befrijdingsfestival dit jaar ouderen met een beperkte mobiliteit uit voor een ontbijt op 5 mei op het Wilhelminaplein, met optreden van Iris Kroes en Piter Wilkens
Hierbij zijn ook Canadese veteranen en Friese oud verzetsstrijders uitgenodigd.  
De ontbijt-brunch werd geheel verzorgd door studenten van de Leeuwarder onderwijsinstellingen. De gasten hebben in een gemoedelijke sfeer heerlijk ontbeten.

Boottocht
Dit jaar varen wij met Rondvaardij Princenhof op luxe partyschip ‘Marprinses’ samen met afdelingen Leeuwarden Zuid, Leeuwarden West
Uiteraard werden tijdens de hele reis diverse consumpties en hapjes geserveerd, de gasten hebben genoten.

Hartenwensen
In de zomerperiode gaan we weer enkele hartenwensen vervullen, aangeboden door de Riki Stichting.
De gasten gaan op stap met een vrijwilliger of familielid, dit jaar waren de wensen o.a. naar het bloemencorso in Eelde, boottocht in Giethoorn, naar Schiermonnikoog, ritje met het stoomtreintje Hoorn-Medemblik, een dagje met de kleinkinderen naar Slagharen

Vrijwilligersuitje 
Ondanks de vele regen was het een heel geslaagde middag.
Boottocht gestaakt want zelfs de vele paraplu’s konden het hemelwater niet tegenhouden, heerlijk onze natte broeken laten drogen rond de ijlings aangestoken kachel, een leerzame uiteenzetting over de kaasmakerij gehoord, klomp kegelen gespeeld en tot slot genoten van de uitgebreide BBQ.

Klik hier voor het fotoalbum

Orchideeënhoeve
De bus was helemaal vol, het in- en uitstappen ging redelijk gesmeerd al ging het inklappen van rollators niet altijd even soepel (fijn dat er een man bij was!).
De gasten hebben het als een prachtige dag ervaren (zowel qua schitterende kas en gezelligheid als hapje en drankje) en kregen na afloop een orchidee mee.
De gasten die niet mee gingen hebben van hun vrijwilliger een orchidee ontvangen.


Sinterklaas
Ook dit jaar kwam Sinterklaas weer langs met zijn Pieten, er waren veel lekkere hapjes, drankjes en natuurlijk leuke verrassingen.
Er werden spelletjes gedaan, gezongen en ook was er een kinderkoor aanwezig.
Daarnaast wilde Sinterklaas ook dit jaar weer liefhebbers naar voren halen en in het zonnetje zetten, maar de gasten waren net als in hun jeugd te bang om naar voren te komen

Klik hier voor het fotoalbum.

Kerstdiner: Er zijn 2 Jumbo-kerstdinerpakketten besteld voor 16 gasten en 4 vrijwilligers, het diner is op 22 december in de Camminghahal.
Voorgerecht: bospaddenstoelensoep
Hoofdgerecht:  courgettepasta met roomsaus (kip, zalm of champignons)
Dessert: mascarpone met kersen en lange vingers.
 

Rikipakketten 
Dit jaar mochten we opnieuw met Pasen en Kerst een pakket langs brengen, de vrijwilligers vinden dit erg leuk om te doen en krijgen hartverwarmende reacties.

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken