2017

242916401911443547803682338149318251374273ojpg

Activiteiten dit jaar o.a. Jubilea vrijwilligers, Wintermiddag, Zomerhartenwensen, Theater

Jubilea: Betty is 25 jaar vrijwilliger en heeft een insigne, bloemen en cadeaubon gekregen. Thea 15 jaar, Doutzen en Tommy beide 5 jaar, ook zij kregen bloemen en een cadeaubon voor hun inzet. Johan neemt na bijna 10 jaar afscheid.

Nieuwjaars receptie voor de vrijwilligers: Op woensdagavond 4 januari werd ons een allerhartelijkst gelukkig 2017 toegewenst door Genester. Er was een goede opkomst, het merendeel was aanwezig. Na een prachtig gedicht over “de” vrijwilliger – over hoe een goed gevoel dat geeft – kon ieder zichzelf bedienen van de sfeervol gedekte tafel met verrassende, lekkere hapjes en drankjes.

Wintermiddag: ijsmuts op, handschoenen aan, Koek en Zopietent (koffie/thee met oranjekoek) staat klaar en natuurlijk hoort er na de pauze ook een beerenburgje /advocaatje o.i.d. bij, om weer op te warmen. Dhr. De Groot nam de zaal mee op rondtocht d.m.v. beamerpresentatie van Leeuwarden in de jaren ’70 Prachtige oude foto’s werden getoond en vele winkelnamen van weleer vlogen voorbij. Wat is Leeuwarden toch veranderd qua infrastructuur! Voor het station liep nog een tramweg en de mensen liepen gewoon op straat i.p.v. op de stoep. Het ‘Amicitia’ hotel was er nog, ‘Us Mem”, stond ergens anders, de Mercurius fontein stond nog op de oude plek, de veemarkt was nog in de open lucht etc. Een feest van herkenning voor velen, al die straten en gebouwen zoals ze toen waren. Toen dhr. De Groot – hij deed het geweldig – klaar was met zijn presentatie, kreeg iedereen nog een beker warme chocomel met slagroom! Een toepasselijke afsluiting van een geslaagde middag!

klik hier voor foto's

Bingo: vrijdag 17 maart Voor onze zonnebloemgasten van afdeling Leeuwarden-Oost gaan we ook dit jaar weer een gezellige bingomiddag organiseren met leuke prijsjes.

Begin april brachten de vrijwilligers voor de paasdagen weer pakketten van de Rikistichting bij onze gasten langs.

Befrijdingsontbijt: is in 2015 in het leven geroepen om de doelgroep 75+ te betrekken bij het vieren van de vrijheid. Bevrijdingsdag is juist voor deze groep mensen van onschatbare waarde, maar doordat deze groep niet altijd even mobiel meer is, is het voor hen vaak lastig om het festivalterrein te bezoeken.
Om die reden staat er dit jaar op de ochtend van 5 mei in het Friesland College een wederom heerlijk ontbijt klaar voor deze doelgroep en een muzikaal programma verzorgd door o.a. ‘Twarres’.

Boottocht: maandag 15 mei heeft Zonnebloem Leeuwarden-Oost de “Toerist V” afgehuurd voor een gezellig middagje varen. U kunt zich vanaf Grouw inschepen, waarna we zo’n drie uurtjes door het landschap glijden. Ondertussen kunt u genieten van de klanken van “Malkander”, terwijl ook de inwendige mens wordt verzorgd.

klik hier voor foto's

Aqua Zoo: bezoek aan de waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland. Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallaby’s, flamingo’s, reuzenotters, tapirs, beverratten en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki’s.
Bij aankomst staat er appelgebak en koffie of thee voor u klaar en na de wandeling door het park is er nog een snack met frisdrank. Het was een groot succes. De gasten hadden te weinig tijd om alles te bekijken.

klik hier voor foto's

Lotenverkoop: Vanaf mei gaan de vrijwilligers weer loten verkopen om geld in te zamelen voor de activiteiten, de opbrengst van de lotenverkoop komt na aftrek van de kosten ten goede aan gasten van de Zonnebloem.
Dit jaar kunt u naast de bekende geldprijzen ook gesponsorde prijzen in natura o.a. een droomreis, e-bike, weekendje weg winnen.
Bekendmaking uitslag vanaf 9 oktober via Zonnebloem.nl/loterij
Loterijverkoop op 18 , 19 en 20 mei bij de AH Tynjedyk Leeuwarden,  restant lotenverkoop op 24 augustus in de wijk Camminghaburen

Zomerhartenwensen: Er zijn dit jaar 19 Hartenwensen bij ons binnengekomen, ze zijn allemaal gehonoreerd door de Rikistichting. Een verwenmiddag in eigen huis bij gasten die niet meer naar buiten kunnen, het kopen van een nieuwe blouse, plantjes voor het balkon, een lunch, high tea, uit eten, naar een voorstelling, winkelen in een andere plaats, een ritje met de auto, met de gast een familielid bezoeken als dat alleen niet meer lukt.

Theater: We krijgen via de Rikistichting cadeaubonnen van ‘Vier het Leven’. Hiermee kunnen een aantal van onze gasten (65+ ) gratis naar een voorstelling, ze worden gehaald en gebracht door vrijwilligers van ‘Vier het Leven’.
Het zijn voorstellingen die door de stichting zijn uitgezocht.
Een greep uit het programma: Seniorenbios, Opera, Toneel, Cabaret, The Ramblers met Joke Bruijs, ballet ‘Het Zwanenmeer’

Nationale ziekendag: Deze keer een gezellige middag m. m. v. de “NIJE FRIES”, hij brengt ons Nederlandstalige liedjes, afgewisseld met een praatje met zijn publiek. Dinsdagmiddag 12 september in zalencentrum ‘Priyas’, uiteraard voorzien van hapjes en drankjes.

Vrijwilligersmarkt in Harmonie: donderdag 28 september georganiseerd door ‘Wellzo’,  ook de Zonnebloem was hier met een stand aanwezig.

Vrijwilligersuitje: excursie naar Omrop Fryslân o.a. untfangst troch ús gastfrou mei kofje en tee, presintaasje skiednis Omrop Fryslân en bedriuwsfilm, rûnlieding studio’s en redaksje,  it bywenjen fan it live radio en tv programma ‘Noardewyn Live’.
Vanaf 18.00 uur gaan wij eten bij ‘Broodhuys Broertje’, waar de bovenzaal voor ons is gereserveerd.

Sinterklaasmiddag: vrijdagmiddag 1 december 2017 klopten onze harten vol verwachting! Zou de goede Sint tijd hebben om naar de Wijlaarderhof in Camminghaburen te komen? Iedereen was binnen, ook het kinderkoor van ‘Trianova’. Toen uit 80 kelen “sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” te horen was, kwam hij ook echt binnen! Statig als altijd, vergezeld van twee originele zwarte Pieten. Bij ons geen discussie over zwarte Piet. Na telkens een praatje en wat liedjes ging Sinterklaas naar verschillende gasten om met hem of haar een gesprekje aan te gaan of een gedicht voor te lezen. Sint had allerlei notities in zijn grote rode boek staan. Ondertussen smaakte de koffie/thee goed, met een molenspeculaaskoek en de nodige pepernoten ontbraken natuurlijk niet. Zwarte Piet deelde aan iedere aanwezige een cadeautje uit. Ook de kinderen kregen iets lekkers uit de zak toen zij weer naar huis gingen.

Voor de kerstdagen brachten onze vrijwilligers de kerstpakketten van de Rikistichting bij onze gasten langs.

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken