Schoolreisje!

bustocht-gemeente-leeuwarden-15-05-2019-fotojpg

Bustocht door stad en dorpen van de Gemeente Leeuwarden.

Woensdag 15 mei was het “schoolreisje” voor de gasten van afdeling Lwd Oost. Met 33 man gingen we met chauffeur Greidanus en zijn vrouw in de bus, door gemeente Leeuwarden. Er is de laatste jaren zoveel veranderd in deze gemeente, tijd om de boel eens nader te bekijken.

De start was vanaf zwembad Kalverdijkje. Er gingen drie mensen in een rolstoel mee; geen probleem, de bus was voorzien van een lift. De rolstoelen werden goed verzegeld in de bus. Alle rollators, voorzien van naam, pasten met gemak in de laadruimte.

Daar gingen we, via de Archipelweg, Dammelaan, richting Stiens, wat nu ook bij gemeente Leeuwarden hoort. Eerst bekeken we de nieuwe huizen in de Bonifatiushof nog even. Via het centrum van Stiens belandden we weer op de provinciale weg naar Finkum. Eén van de gasten was geboren naast de molen van Feinsum. Helaas was de molenwoning ter ziele gegaan. Het was de bedoeling dat we langs de huizen van de gasten zouden rijden, waar zij vroeger gewoond hadden of naar school waren gegaan. Maar dan hadden we wel anderhalve dag nodig zei de chauffeur. Dus de chauffeur had zelf een route bedacht, langs alle veranderingen in de infrastructuur van de laatste tijd. Via Oude Leije reden we naar de Haak om Leeuwarden. Zo reden we langs het nieuwe KI station en bekeken we het industrieterrein De Zwette van de achterkant. We kwamen Leeuwarden weer binnen langs het verbouwde Europaplein, met de nieuwe fietstunnels. Langs de Heliconweg kwamen we over het Stephensonviaduct, waar ook veel vernieuwing te zien was. De chauffeur wist overal wat van te vertellen. Langs het aquaduct dat in de plaats is gekomen van de Drachtsterbrug, reden we naar het nieuwe Hotel v/d Valk, waar we koffie met appeltaart kregen. Even de benen strekken en een sanitaire stop. Onderweg in de bus ontbrak de bak met snoep niet, dat hoort bij een schoolreisje toch? We hebben nog even een omschrijving van de fontein met de kinderhoofden gekregen van mevrouw Greidanus, toen we langs het station reden en zo langzamerhand waren we op de terugweg. Nog even langs de Blokhuispoort en toen langs de watertoren waar nu appartementen in zitten, weer terug naar het Kalverdijkje.

De gasten kregen een passende, zelfgemaakte attentie mee naar huis, met de regels: Busje kwam zo, busje reed langs uw huis, Zonnebloem wenst u wel thuis.

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken