Geef je mijn hand

week-tegen-de-eenzaamheidjpg

In de Week tegen de Eenzaamheid organiseerde afdeling Leeuwarden Oost met elkaar koffiedrinken en aansluitend een lunch. Het thema hierbij was: “Geef me je hand”.

De inloop was van 10 uur tot half 11, maar de vrijwilligers moesten wat eerder uit de veren, om alles te versieren a la Zonnebloem. De eerste bezoekers druppelden het MFC in Camminghaburen rond 10 uur binnen en kregen een naamplaatje opgespeld. Niemand was deze morgen anoniem. Om half 11 kreeg iedereen het tweede bakje koffie, met Friese oranjekoek. Het welkomswoord werd afgesloten met een gedicht over eenzaamheid, heel herkenbaar voor iedereen.

Iedereen kreeg nu een A-viertje voor zich, er lagen al pennen, potloden, kleurtjes en scharen op de tafels. Naar het thema, moest men zijn/haar hand tekenen op het papier en mooi maken met de kleurtjes. Daarna uitknippen. Op de hand kwam de naam en de leeftijd te staan en wat men graag eens met een andere gast zou willen doen. Zoals eens een keertje met elkaar bellen, een spelletje rummikub o.i.d. Het was de bedoeling dat men onderling meer contact kreeg. Iedere gast komt vaak met zijn eigen clubje en gaat ook zo zitten in de zaal. Er werd duidelijk bij gezegd, dat alles uit vrije wil was, niets was verplicht. Er werd druk gepraat en gewerkt. Toen iedereen klaar was, werden de handen genummerd. Elke tafel had ook een nummer.

Vlak voor de lunch werden alle nummers 1 gevraagd naar tafel nummer 1 te gaan verhuizen. Alle nummers 2 naar tafel 2 enz. Iedereen in de benen! Zo had iedereen weer een nieuwe gesprekspartner. Men kon zijn/haar papieren hand geven aan iemand aan de tafel, die een overeenkomst met elkaar hadden, of gewoon een klik met elkaar hadden. Nu konden er telefoonnummers uitgewisseld worden, om een afspraak voor ontmoeting te maken. Nogmaals werd er bij gezegd dat men dit alleen moest doen, als men het echt zelf wilde. Dit i.v.m. de privacywet.

Tijdens de lunch met soep, heerlijke broodjes en kroket, werd er weer druk gepraat. De gesprek tips die op tafel lagen waren niet echt nodig. Onze missie was geslaagd! Er werd nog een mooi verhaal voorgelezen door één van de vrijwilligers, over een man op een bankje, die zijn leven aan het overpeinzen was.

Rest ons nog te vermelden dat alle kosten voor deze morgen betaald werden door Stichting Coalitie Erbij. Een stichting die eenzaamheid wil tegengaan, waar wij via de Riki Stichting op attent werden gemaakt.

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken