Naar Burgers' Zoo

Zonnebloem afdeling

Met een grote bus naar Burgers' Zoo op uitnodiging van de BP.

22 september 2015

Een regenachtige start van de dag… Ondanks de treurige regen die ons naar Burgers’ Zoo leidt en de file onderweg die ons te laat op onze bestemming brengt, zijn we vol verwachting met wat ons te wachten staat.

Een uitje met de bewoners van de Zonnebloem onder leiding van BP Nederland medewerkers! Vooral voor ons, Kumar en Tamara, is dit een bijzondere dag. We mogen naast het vermaken van de bewoners, onze hobby fotografie uitoefenen en deze mooie momenten vastleggen op camera.

Bij aankomst in het park is de regen gelukkig verdwenen. Als alle ouderen uit de bus komen, de groepen zijn verdeeld en de shawls zorgvuldig zijn omgehangen, kunnen we op pad. Met een 3-tal BP medewerkers (Bianca, Kumar en Tamara) gaan wij de dierentuin in met 4 geweldige lieve dames. Rollators en rolstoelen zijn voor onze groep niet nodig (ondanks dat één van onze groepsleden de memorabele leeftijd heeft van 92!). Kumar wordt verwend met alle aandacht van de vrouwen en voelt zich vereerd met al het vrouwelijk schoon om zich heen. Alle dames krijgen als gevolg hiervan een hoop knuffels terug.

Na een korte wandeling komen we toevallig aan bij één van de restaurants die zich in het park bevinden. Uiteraard maken we hier een tussenstop en laten we ons verwennen met koffie en gebak. Verzadigd kunnen we daarna verder met onze tocht. We hebben helaas niet de tijd om het hele park te bekijken, dus wordt er geïnventariseerd wat we echt willen zien en gaan we recht op ons doel af.

Om 12 uur komen we aan in het restaurant waar een geweldige lunch op ons staat te wachten. Omdat we tijdens het lopen zo dicht bij elkaar zijn gekomen, besluiten we om met 7 personen aan één tafel te gaan zitten. Veel gezelliger. We horen de dames uit over hun leven, horen verhalen van vroeger, we komen erachter hoe ze de liefdes van hun leven zijn tegengekomen en hoe ze nu omgaan met de hedendaagse technologie. Eén van de bewoners gebruikt zelfs Facebook!

Al met al wat het een geweldige ervaring. De tijd was veel te kort en vloog voorbij. Wij hebben ontzettend genoten van deze lieve dames. We kunnen alleen maar hopen dat wij dit ook mogen meemaken op hun leeftijd. Zij voelde zich vereerd dat wij de tijd namen om met hun een dagje uit te gaan, terwijl wij ons vereerd voelde om tijd met hun door te mogen brengen en hun prachtige verhalen te horen. Dit bewijst maar weer dat leeftijd geen grenzen heeft en dat iedereen, ondanks geloof, leeftijd of ras, hetzelfde is en wil, en dat is gelukkig zijn. We zijn ontzetten blij dat wij dit hebben mogen meemaken! Bedankt!

Hartelijke groeten,
Kumar en Tamara 

p.s. voor meer foto's zie  http://photografix.nl/goede-doelen-dag-2015/

Afra de Boorder

0683892327
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen