Lotenverkoop 2016 op de Mamyo Bondru markt

Zonnebloem afdeling

Er waren weer veel mensen die met een blije lach onze loten kwamen kopen.

Zaterdag werd op het Stadhuisplein voor de 19de keer het jaarlijkse Mamyo Bondru Festival gehouden. Hiermee wordt de afschaffing van de slavernij in 1863 gevierd.

Om klokslag negen uur waren wij, de vrijwilligers van de Zonnebloem Lelystad-Midden, present om onze kraam op te tuigen zodat we de Zonnebloem loten konden verkopen.
Wij waren de eerste enthousiastelingen, de marktkramen moesten nl. nog worden neer gezet, langzaam kwamen de overige standhouders en zo werd het een gezellig geheel.
Er waren weer veel kraampjes bij met eten en drinken.

's Middags werd er een traditionele Prodo Waka optocht gehouden. Hierin lopen vrouwen in originele Surinaamse klederdracht, begeleid door muziek.
De organisator was blij dat ook dit jaar weer jeugdige deelnemers meeliepen. "Zo blijft een belangrijke traditie in stand". 

Wij van de Zonnebloem, afd. Lelystad-Midden zijn blij dat we deel mochten uitmaken van dit kleurrijk, muzikaal en gezellig Festival.

Afra de Boorder

0683892327
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen